Trafikkaos rammer pendlere mod København de næste otte uger

I otte uger er Strandvænget afspærret. Det forårsager store trafikproblemer for de pendlere, der skal ind mod København.

Bygningen af en ny vej i det nordøstlige København giver trafikproblemer. Billedet er fra indre København. (Foto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen

45 minutter. Så længe holdt en bilist i kø på Strandvænget mandag morgen. De næste otte uger er vejen spærret af, og selvom der er åbnet op for en alternativ rute, må folk forvente, at turen mod København tager længere tid end normalt.

Det er TV2 Lorry, der skriver historien om trafikpresset, der lige nu giver udfordringer for folk i bil. Især borgere der kommer fra Nordsjælland benytter ruten ind til hovedstaden.

Årsagen til afspærringen sker som følge af arbejde med et tilslutningsanlæg til den nye Nordhavnsvej. Bygningen af den nye Nordhavnsvej udføres netop for at lette trafikpresset for de pendlere og bilister, som kommer fra nord.

Steffen Rasmussen, centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen i København, beder bilister om at forholde sig roligt.

»De første dage med en afspærring er de altid værste, for dér bliver mange overraskede over, at de ikke kan køre deres normale rute. Uanset hvor meget vi har oplyst på forhånd, så er det først, når de sidder i køen, at de lægger mærke til det. Men vores erfaring er også, at trafikpresset efter et par dage løsner op, fordi bilisterne kører ad alternative ruter,« siger han til TV2 Lorry.

Indtil videre er Århusgade åbnet op for at lette på trykket. Forvaltningen anbefaler dog ikke alternative ruter. Grunden til dette er, at disse veje i så fald vil blive overtrafikerede. Det er især ved lyskrydset ved Østerbrogade og Strandboulevarden, at trafikken står stille. Det fortæller ejer af Stabrand Spedition, Ulrik Stabrand, til TV2 Lorry.

»Vi prøver at hjælpe, så godt vi kan med trafikinformation og skiltning. Derudover har vi her til morgen finjusteret trafiksignalerne for at forbedre trafikafviklingen i tre signalregulerede kryds – herunder Østerbrogade og Strandboulevarden.«

Strandvænget er spærret frem til søndag den 19. november