Trafik, træer og tage led under stormen

Stormen, der ramte landet i går, tog for sig af både tagsten, træer og altaner. Broer måtte lukkes og trafikken indstilles flere steder.

Orkanagtige vindstød fik vandet til at stå ind over kystvejen ved Hirtshals. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

»De store træer vælter som tændstikker, så vi har haft temmelig mange problemer med spærrede veje,« fortalte den vagthavende ved politiet i Hjørring i går, da stormvejret buldrede løs. Han fik i løbet af dagen meldinger om mere end 75 væltede træer og frarådede al unødig udkørsel på grund af de væltede træer og vildfarne tagsten. Også Roskilde Politi bad i går eftermiddag folk blive indendøre, da stormen bevægede sig stødt fra vest mod øst. På Skagen Havn blev der målt vindstød på af orkanstyrke (36 meter i sekundet, red.).

Allerede før middag blev både Storebæltsbroen og Øresundsbroen lukket for biltrafik, og det skabte lange køer og utålmodige bilister ved betalingsanlæggene,indtil broerne åbnede igen hen under aften. Flere gange trodsede bilister politiets afspærringer og kørte over den vindblæste Storebæltsbro alligevel, mens togene kørte stabilt over broerne.

I København blev flere gader afspærret på grund af fare for nedstyrtende tage og stilladser. På Frederiksberg røg siderne ned på altaner fra 4. og 5. sals højde, og kanterne på taget af en boligblok i Greve løftede sig to meter, fortæller Falck. S-togene stoppede en overgang ikke ved Nordhavn Station på grund af vindstødene fra Øresund, og visse færger måtte aflyses bl.a. Helsingør-Helsinborg overfarten.

I Stenløse blæste et tag af et nyt hus, så brandvæsnet måtte bede naboer om at flytte midlertidigt. I Skagen blev Gammel Landevej afspærret, fordi taget på byens ridehal truede med at blæse af.

Politi og Falck havde ved redaktionens slutning ingen oplysninger om alvorlige personskader som følge af stormen. Ifølge Falck i Østjylland blæste en bus med passagerer i går formiddag af vejen og havnede i grøften mellem Mollerup og Låsby øst for Silkeborg. Ingen kom dog noget til, og Falck fik bussen bjærget op igen.