Tove Videbæk krøb til korset

Efter to timers diskussion lykkedes det for Kristendemokraternes ledelse at overtale Tove Videbæk til at beholde sit folketingskandidatur.

Hendes bønner blev hørt. I hvert fald kunne Kristendemokraternes formand, Bodil Kornbek, mandag glæde sig over, at det lykkedes at overtale Tove Videbæk til at beholde sit folketingskandidatur, endda uden at ændre på partiets kurs i abortspørgsmålet.

Tove Videbæk havde inden mødet truet med at opgive sit folketingskandidatur, hvis partiledelsen stod fast på sin beslutning om at drosle ned på kampen mod den fri abort. Men ledelsen ændrede ikke en tøddel, og hun blev.

- Det med at nedlægge folketingskandidaturet er ikke længere nødvendigt, for jeg har nu fået mulighed for at fremsætte ændringsforslag til abortlovgivningen, når vi kommer i Folketinget, sagde Tove Videbæk efter mødet.

Netop muligheden for at komme med ændringsforslag var Tove Videbæk blevet i tvivl om på grund af Bodil Kornbeks udtalelser til pressen. Men nu er både hun og Bodil Kornbek enige om kursen.

/ritzau/