Totalt trafikkaos truer København i aften

Kombinationen af en Coldplay-koncert og verdens største motionsløb kan gøre Østerbro til én gigantisk trafikprop i aften.

Med 130.000 deltagere er DHL Stafetten verdens største motionsløb, fordelt over fem dage i Fælledparken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

I Fælledparken deltager forventelig mere end 20.000 løbere i motionsløbet DHL-stafetten. Samtidig har omkring 40.000 forlængst købt billetter til den udsolgte Coldplay-koncert i Parken på den anden side af vejen. Dermed tyder alt på, at trafikkaos er uundgåeligt, skriver bt.dk.

- Jeg kan kun opfordre folk til at tage cyklen, gå eller tage offentlig transport. Der kan opstå nogle trafikale problemer, især omkring Øster Allé. Der bliver voldsom trængsel i gaderne, siger vagthavende ved Købehavns Politi, Henrik Olesen, som fortsætter:

- Der er taget forskellige forholdsregler. Forskellige grupper af mennesker vil forsøge at guide, så det ikke klumper helt sammen, siger Henrik Olesen.

Som en forholdsregel er motionsløbet lukket inde bag et hegn, så spadserende koncertdeltagere ikke kommer i karambolage med de mange løbere. Men det skaber ikke mere plads til de firehjulede.

- I forvejen er trafikken altid låst helt fast, når der er DHL. Ja, der mangler i forvejen parkeringspladser på Østerbro omkring Parken. Det gør der i hele byen. Vi har udkommanderet en del folk i forventning om en del trafikale problemer, siger vicepolitidirektør Tommy Laursen, Københavns Politi.

Koncertarrangøren Live Nation skriver til dem, der har købt billetter:

- Mød frem i god tid! Husk, at det let kan tage 45 minutter eller længere at komme ind til jeres pladser. Portene åbner ca. kl. 18.00. Koncerten starter med Charli XCX ca. kl. 19.30. Koncerten forventes at slutte omkring kl. 23.15

I forvejen har der været stor kontrovers omkring koncerten i morgen aften. Coldplays besøg falder sammen med fodboldklubbens FC Københavns bestræbelser på at kvalificere sig til Champions League.

Klubbens ledelse afgav frivilligt den såkaldte hjemmebanefordel i forbindelse med Champions League kvalifikationskampen mod franske Lille.

Det betragtes altid som en fordel at spille sidste ud af to cup-kampe på hjemmebane.

Det betød, at københavnerne spillede første kamp hjemme mod Lille i sidste uge.