Topchef stopper øjeblikkeligt i PET

Administrationschefen i PET træder med øjeblikkelig virkning tilbage.

ARKIVFOTO af Mette Lyster Knudsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarne Lüthcke

Samarbejdsvanskeligheder i Politiets Efterretningstjeneste (PET) koster nu en stilling i ledelsen. Med øjeblikkelig virkning træder administrationschef Mette Lyster Knudsen tilbage, skriver ekstrabladet.dk.

Nyheden blev offentliggjort på efterretningstjenestens intranet, og det skyldes ifølge Ekstra Bladets kilder, at hun sammen med PET-chefen, Jakob Scharf, og den juridiske chef, Lykke Sørensen, har stået i spidsen for PET med »en blanding af terror og frygt«, skriver ekstrabladet.dk.

På den baggrund trak PETs 600 politifolk sig fra tjenestens samarbejde tilbage i september. I mere end to måneder har de ikke villet genoptage samarbejdet med ledelsen, og den offentlige støtte til de hundredvis af politifolk fra de HK-ansatte i PET har givet Mette Lyster Knudsen det sidste skub.

Ifølge Ekstra Bladets kilder, der ønsker at være anonyme på grund af deres videre karrierer, har chef-trioen overtrådt de statslige regler for samarbejde, truet medarbejderne med, at de kunne få frataget sikkerhedsgodkendelserne og sendt medarbejdere uretmæssigt hjem fra arbejdet.

Fyringen af Mette Lyster Knudsen kommer ifølge PET-kilderne oven på flere krisemøder i weekenden, hvor PET-toppen og Rigspolitiet skulle have haft drøftelser med repræsentanter fra Justitsministeriet, skriver ekstrabladet.dk.