Top 10: Her er årets mest læste artikler på B.dk - og en overraskelse

Se listen over de 10 mest læste historier fra 2014. Men hov... den mest læste historie er faktisk en helt anden.

Den hjerteskærende historie »At miste halvdelen af sig selv« er den syvendemest læste artikel fra 2014 på B.dk. Se link længere nede i artiklen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

10. Sådan bliver du ramt af en omlægning af bilafgifterne

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen.

I juni læste rigtig mange vores artikel om en omlægning af bilafgifterne. Artiklen endte som årets tiendemest læste artikel på B.dk.

9. Drengen uden blå mærker

Daniels opvækst i den nordsjællandske overklasse så pæn ud udefra med højtuddannede forældre og flot villa. Indvendigt var den anderledes uskøn med psykisk og fysisk vold. Hans historie blev den niendemest læste artikel på B.dk i 2014. (Daniel er et opdigtet navn – redaktionen er bekendt med den sande identitet)

8. Den lille diktator bliver voksen

»Fuck, jeg er jo meget bedre end dig, din nar! For det har mor og far nemlig altid fortalt mig!« En kronik af Henrik Day Poulsen endte som den ottendemest læste historie i 2014.

7. At miste halvdelen af sig selv

I 2012 døde Erik Andresens hustru efter 59 års ægteskab. Hans barnebarn, fotojournalist Morten Germund, fotograferede ham et halvt år senere, et sted på vejen mellem den sorg, der aldrig helt forsvinder, og viljen til at komme videre på en ny måde: Alene.

6. 20-årig tog jobsøgningen i egen hånd og fik tilbudt 25 job

For Mette Højmark Mikkelsen viste aktiv jobsøgning på cykel at være vejen til job på stribe. Foto: Martin Dam Kristensen Fold sammen
Læs mere

Mette Højmark Mikkelsen fandt et job ved at dele 70 ansøgninger ud i seks timer i Horsens. Hun mener, andre bør gøre det samme, for det er slet ikke så svært at finde et arbejde, hvis man tager, hvad man kan få.

5. »Der var alligevel ikke noget omkring mig, der var levende«

For ti år siden blev Anna Sofie Lisbjerg væk fra sin familie, da tsunamien ramte Thailands kyst. Familien troede, at hun var tilintetgjort. I katastrofens kaos forestillede hun sig, at hun kunne blive del af en ny familie.

4. Og sådan mistede vi magien

»Jeg troede, at jeg kunne ryste den af mig, den oplevelse i vuggestuen i december. Men den vender tilbage.« Sådan starter Adam Ruben sit indlæg fra februar. Læs her, hvad det var, han oplevede.

3. Hvad havde I regnet med, børneforældre?

2. Danske børn er små konger og kontorchefer

Curlingbørn opfører sig som små konger og kontorchefer, men de risikerer at blive nogle usikre vatnisser, hvis de ikke møder modstand, lyder meldingen. Fold sammen
Læs mere

Børn er ikke, hvad de har været. Og det er de ikke, fordi deres forældre opdrager dem til at blive kontorchefer og konger, mener psykologerne Finn Korsaa og Bent Hougaard, der langer ud efter den moderne børneopdragelse i de danske hjem.

1. Er danskerne blevet fuldstændig vanvittige?

Den mest læste artikel fra 2014 er en kommentar skrevet af Klaus Vemmer. Den blev delt voldsomt på de sociale medier i juni.

... Og her er så overraskelsen:

Nu har vi gennemgået årets mest læste artikler fra 2014. Men årets allermest læste artikel i 2014 er faktisk slet ikke fra i år. Den er fra 2010:

Chris MacDonald: Den store løgn om søvn

Foto: Jonas Vandall Ørtvig.

Det sker af og til, at ældre artikler lige pludselig bliver delt helt vildt på sociale medier og får mange læsere. De fleste artikler har ingen sidste salgsdato. Sidste år var det denne artikel fra 2007, der poppede op blandt de mest læste. Men i år tilfalder æren altså hr. MacDonalds fire år gamle guldkorn.

Læs historien her.