Top 10: Her bliver der udskrevet flest p-bøder i København

Skal du parkere i København, kan det være en god idé at tænke dig om, inden du parkerer på Flæsketorvet. Nye tal fra Københavns Kommune viser nemlig, at det er det sted i København, hvor der blev udskrevet flest parkeringsafgifter i 2016.

Flæsketorvet ligger øverst på listen over de steder, hvor Københavns parkeringsvagter udskriver flest parkeringsafgifter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flæsketorvet er det sted, der blev udskrevet flest parkeringsafgifter sidste år. Derudover blev der særligt udskrevet mange bøder i området omkring Rigshospitalet, hvor der er mange besøgende, som ikke er vant til at parkere i København, og handelsgader som Østerbrogade og Gothersgade, hvor der er meget trafik.

De hyppigste årsager til bøderne er manglende betaling, eller at man har parkeret for tæt på et vejkryds.

Ifølge Københavns Kommune blev der udskrevet 306.044 parkeringsafgifter sidste år. Det er et fald i forhold til 2015. Til gengæld blev der klaget mere over afgifterne.

Både faldet i antal af afgifter og det stigende antal klager skyldes ifølge Københavns Kommune, at København sidste år indførte digital parkering.

Faldet skyldes ifølge Center for Parkering i Københavns Kommune, at p-vagterne i indkøringsfasen af det nye system var tilbageholdende med at udskrive p-bøder, og at digital parkering betyder, at folk ikke længere risikerer at få en bøde, fordi de har placeret parkeringsbilletten forkert.

»Det er vores vurdering, at det har taget tid at vænne sig til det nye system, og på klagerne kan vi se, at fejlen ofte sker, når folk taster et forkert registreringsnummer ind,« siger centerchef Jes Øksnebjerg fra Center for Parkering i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Antallet af klager steg fra 6,6 procent i 2015 til 7,8 procent i 2016.

Jes Øksnebjerg håber, at antallet af klager de kommende år vil falde, men han påpeger, at Københavns Kommune indfører en ny betalingszone fra 1. marts 2017, der inkluderer områder i Valby og på det ydre Østerbro og ydre Nørrebro.

»Det er et stort område, og antallet af afgifter kommer an på, hvor hurtigt folk vænner sig til det nye område. Typisk vænner københavnerne sig hurtigt til det nye system, men for gæster, der ikke bor i Københavns Kommune, og som skal parkere i byen, kan tilvænningen tage længere tid,« siger Jes Øksnebjerg.

Digitaliseringen af parkeringsbilletter betyder, at man nu skal indtaste sin nummerplade i en digital automat og betale. Man får ikke længere udskrevet en papirbillet. Derudover kan man også betale for parkeringen via en parkerings-app.

Indtægterne fra parkeringsbøder går til Københavns Kommune, Politiet og Staten.