Tommy Petersen efter Frank Jensens udspil om flere pædagoger i dagtilbuddene: »Det lugter af valgflæsk«

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) fremlagde i går et nyt udspil om bedre normeringer i morgen- og eftermiddagstimerne i Københavns Kommunes daginstitutioner. R synes, at forslaget er populistisk, mens SF mener, at udspillet er utilstrækkeligt.

»Jeg finder forslaget meget populistisk i lyset af, at Frank Jensen og Socialdemokratiet ikke har været medspillere i kampen om flere pædagoger,« siger de Radikales gruppeformand i Københavns Kommune Tommy Petersen om overborgmestersn nye udspil. Foto: Kasper Palsnov Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en billig omgang, når Københavns overborgmester Frank Jensen går ud og lover et løft i kommunens daginstitutioner en uge før kommunalvalget. Især når han indtil nu ikke har kæmpet for bedre normeringer i dagtilbuddene.

Sådan lyder meldingen fra Det Radikale Venstres gruppeformand i Københavns Kommune, Tommy Petersen, efter at Frank Jensen (S) lørdag offentliggjorde et nyt udspil om bedre normeringer i ydertimerne i kommunens dagtilbud.

»Jeg giver ikke meget for, at Frank Jensen kommer en uge inden kommunalvalget og lover guld og grønne skove om løft i daginstitutionerne, når han lige har indgået et budget til fire milliarder kroner uden at afsætte en eneste krone til området,« siger Tommy Petersen.

Han mener ikke, at Frank Jensen til årets budgetforhandlinger i september var interesseret i at imødekomme Det Radikale Venstres ønske om bedre normeringer i dagtilbuddene, hvorfor de Radikale blandt andet endte med at stå uden for årets forlig.

Og Tommy Petersen er vred over, at Frank Jensen nu, to måneder efter, lover at prioritere daginstitutionerne til næste års budgetforhandlinger.

»Det lugter af valgflæsk, og jeg finder forslaget meget populistisk i lyset af, at Frank Jensen og Socialdemokratiet ikke har været medspillere i kampen om flere pædagoger,« siger han.

Udover Frank Jensens holdningsændring mener Tommy Pedersen desuden, at SF og Enhedslisten har fejlet ved ikke at bakke de Radikale op omkring bedre normeringer, da budgetforhandlingerne var i gang.

»Jeg er dybt skuffet, særligt over SF og Enhedslisten, som jo råber op om vigtigheden af minimumsnormeringer. Da det så kom til stykket, og vi sad og forhandlede om så meget som fire milliarder kroner, var de ikke villige til at afsætte én eneste krone til området.«

Hos SF er man ikke enig i Tommy Petersens kritik.

»Det er ærgerligt, at de Radikale har behov for at opfinde en undskyldning for, hvorfor de gik fra budgetforhandlingerne. SF har kæmpet og sørget for at få afsat 270 millioner kroner til bedre normeringer i denne valgperiode. Det er jeg stolt af,« siger Sisse Marie Welling, SF’s spidskandidat i København.

Hun pointerer, at SF til budgetforhandlingerne blandt andet var med til at få tilbagetrukket varslingen om sommerferielukning i nogle af daginstitutionerne, hvilket ville have skabt dårligere normeringer.

»Vi havde da gerne set, at der havde været endnu flere penge, men man må også bare sige, at 270 millioner kroner til bedre normeringer er mange penge på en valgperiode.«

SF er glad for, at Frank Jensen vælger at prioritere bedre normeringer, men undrer sig over, at hans udspil kommer netop nu.

»Vi har stået ret alene med ønsket om flere hænder i daginstitutionerne til budgetforhandlingerne. De år, de Radikale har været med, har de også ønsket bedre normeringer, men det har i høj grad været vores parti, der har båret det igennem som hovedønske hvert år. Så jeg undrer mig over, at det pludselig bliver vigtigt her i valgkampen,« siger hun.

SF mener desuden ikke, det er gjort med at øremærke 38 millioner kroner ekstra om året til området, som Frank Jensen gør i sit udspil:

»Der er behov for mere end 1,5 time i ydertimerne, og der er behov for, at lederen selv kan vælge, hvornår på dagen, de ekstra hænder giver bedst mening. Vi kan ikke forstå, hvorfor Socialdemokratiet ikke vil være med til at give forældre et løfte om minimumsnormeringer.«