Togpassagerer får bedre mobildækning og hurtigere internet

Der er afsat 100 millioner kroner fra Togfonden til at forbedre mobil- og internetdækningen på togstrækninger. Planen er at opføre ekstra master, benytte mobilforstærkere og at give passagerer gratis trådløst internet. »Det er stærkt efterspurgt,« lyder det fra transportministeren.

Der skal være bedre muligheder for at bruge mobiltelefonen i danske tog, siger transportminister Magnus Heunicke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu skal skal det være slut med langsomt internet og dårlig mobildækning, når man rejser med tog fra et sted i landet til et andet. Banedanmark, DSB, Arriva og landets største teleoperatører har netop udarbejdet en samarbejdsaftale og lagt en overordnet plan for, hvordan man forbedrer mobil- og internetdækningen for togpassagerer, skriver Politiken.

Samarbejdet er hjulpet på vej med et tilskud på 100 millioner kroner fra Togfonden.

Transportminister Magnus Heunicke (S) mener, at pengene er givet godt ud.

»Det her er stærkt efterspurgt. Jeg tror ikke, jeg nogensinde har været på en togstrækning uden at møde folk, der har rejst den her sag for mig. Det ville virkelig betyde en forskel i deres hverdag,« siger han til Politiken.

Planen går blandt andet ud på, at der skal rejses flere master, at man skal benytte mobilforstærkere, og at der skal være gratis trådløst internet for togrejsende.

Ifølge planen skal mobilforstærkerne, det trådløse internet og de ekstra master være sat op inden for tre år.