Tog påkørte gravemaskine: Flere passagerer sendt på hospitalet

Et arbejdskøretøj er påkørt på kystbanelinjen mellem Skodsborg og Klampenborg. Det skaber store forsinkelser på linjen, og der er nu sat togbusser ind på begge stationer.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Rejser man med kystbanelinjen tirsdag, skal man forvente store forsinkelser.

Det oplyser DSBs pressevagt, efter at en gravemaskine er blevet påkørt af et tog på strækningen mellem Skodsborg og Klampenborg.

Al togtrafik er indstillet mellem Skodsborg og Klampenborg.

Til at starte med var der ingen meldinger om tilskadekomne, men DSB oplyser nu, at syv passagerer er bragt til undersøgelse på hospitalet efter uheldet.

Det sker af frygt for, at sammenstødet har givet dem piskesmæld, eller at de er så chokerede, at de har brug for at tale med en krisepsykolog.

Desuden er gravemaskinens fører kommet til skade. Han vred om på foden, da han sprang ud af sit køretøj.

»Togene kører i begge retninger før og efter de to stationer, men da der kun er ét spor, er der forsinkelser i begge retninger,« siger DSBs pressevagt.

Uheldet skete ved Klampenborg klokken 7.55, og ifølge DSBs pressevagt er toget så beskadiget, at det ikke kan køre videre.

Det betyder også, at sammenstødet får eftervirkninger på et trafikalt niveau.

På strækningen mellem Klampenborg og Skodsborg er der indsat togbusser, og sådan vil det som udgangspunkt være frem til tirsdag aften klokken 20.

»Min opfordring er, at passagerer går ind på vores hjemmeside og tjekker status i aften,« siger pressevagten.