Tønder-pigerne bor på kritisabel institution

De to Tønder-døtre, der i en årrække har været ofre for det mest omfattende sexovergreb i Danmark, er anbragt på en internt kritiseret institution i Haderslev.

Foto: Ernst van Norde/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Fire tidligere medarbejdere på stedet, har berettet om kritisable måder at behandle de anbragte piger på.

Det har betydet, at Haderslev Kommune siden marts har haft institutionen under skærpet opsyn. I løbet af de seneste fem måneder har repræsentanter fra Haderslev Kommune besøgt institutionen fire gange. Morten Finnemann, der er formand for børn- og familieudvalget i Haderslev Kommune siger:

- Det er ikke nemt at føre tilsyn. Det er ikke det samme som at være fluen på væggen. Derfor er vi virkelig afhængige af de indberetninger vi får fra medarbejderne. Det er ikke godt nok, at de anbragte børn stadig behandles så dårligt på institutionen.

Haderslev Kommune har i dag, som reaktion på en artikel i Politiken sendt repræsentanter ud for at inspicere institutionen.

Chefpsykolog i Red Barnet Kuno Sørensen siger i dag til Politiken, at børnene bør fjernes hurtigst muligt.

Flere af oppositionens socialordførere opfordrer nu regeringen til handling.

SFs socialordfører, Özlem Sara Cekic, har i dag bedt Vlfærdministeriet om redegørelse for om kommunerne lever op til deres tilsynspligter. Mette Frederiksen fra Socialdemokraterne siger:

- Det ser ud til, at Tøndersagen bare fortsætter og fortsætter, og mareridtet for de to piger vil tilsyneladende ikke holde op. Nu må de to pigers forhold simpelthen bringes i orden - det skylder vi dem som samfund efter deres forfærdelige opvækst. Sagen kræver helt åbenbart politisk handling, og det kan ikke længere nytte, at velfærdsminister Karen Jespersen (V) blot henviser til det kommunale ansvar.

Berlingske.dk følger sagen

Berlingske.dk følger sagen