To voldtægtsforsøg på to uger i samme by: Politi har anholdt en mistænkt

Politiet har netop anholdt en mand, der formodes at stå bag to voldtægtsforsøg i Hvidovre, der har så mange lighedstræk, at politiet er overbevist om, at der er tale om samme gerningsmand.

RB Plus. Politiet går flittigt i egne fotofælder. Politiets køretøjer blev fanget i at køre for stærkt af deres egne fotofælder mindst 189 gange i 2015. Det er en stigning på cirka 41 procent fra 2014.Arkivfoto: Politi politibil udrykning på Toftegaards Plads i Valby Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Denne artikel er siden sin publicering blevet rettet, da Københavns Vestegns Politi har meldt ud, at det alligevel ikke var den mistænkte, man havde anholdt fredag morgen.

Der er så mange lighedstræk mellem to forsøg på voldtægt i Hvidovre de seneste to uger, at politiet torsdag offentliggjorde et billede af en formodet gerningsmand.

Og det gav i første omgang pote. Københavns Vestegns Politi anholdt fredag morgen en 23-årig mand på en adresse i Høje-Taastrup.

Det viste sig dog efterfølgende, at den anholdte ikke er den rette mand, men et nærstående familiemedlem til den mistænkte.

»Vi er sikre på, at det er manden, vi efterlyste i går, og han vil derfor blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, så hurtigt som muligt,« sagde politikommissær Ole Nielsen, der leder efterforskningen, i en pressemeddelelse.

Politiet modtog efter offentliggørelsen af billedet en række henvendelser fra vidner, som kender manden, og sammenholdt med tekniske beviser.

Bad om et glas vand og tvang sig ind

De to sager om voldtægtsforsøg minder så meget om hinanden, at politiet er overbevist om, at der er tale om samme gerningsmand.

Episoderne er foregået de seneste to søndage - 22. januar og 29. januar - og begge i tidsrummet mellem kl. 6.40 og 7.30 om morgenen.

I begge tilfælde har manden banket på lejlighedsdøre på forskellige adresser i Hvidovre. Begge gange har det været kvinder, der har åbnet, og manden har på engelsk bedt om et glas vand.

Efterfølgende har han mast sig ind gennem døren og forsøgt at forgribe sig på kvinderne.

Flygtede begge gange

Den første episode fandt sted 22. januar kl. 07.30 på Lille Friheden i Hvidovre, hvor det lykkedes manden at tvinge sig lejlighed til en 78-årig kvindes bolig. Manden forsøgte at flå tøjet af kvinden, men hun kæmpede imod, og manden endte med at opgive forehavendet og flygte.

Den anden sag fra 29. januar udspillede sig kl. cirka 6.40 om morgenen, hvor manden med samme procedure henvendte sig til en 23-årig kvinde bosiddende i Rebæk Søpark i Hvidovre.

Da kvinden åbnede sin dør på klem, maste han sig ind og tvang kvinden over på hendes seng. Hun råbte så højt om hjælp, at naboen hørte det, og forsøgte at komme ind i lejligheden. Det skræmte angiveligt gerningsmanden, der efterfølgende flygtede fra stedet.

I begge sager sikrede politiet sig overvågningsbilleder. Det gælder både fra Frihedens Station og S-togslinje A mod Køge, og i andet tilfælde fra bebyggelsen i Rebæk Søpark.