To unge mænd overlever fyrværkeriulykke

To nordjyske mænd er blevet fløjet til behandling på Rigshospitalet efter nattens voldsomme fyrværkeriulykke. De meldes uden for livsfare.

Læs mere
Fold sammen

De to unge mænd, der blev alvorligt kvæstet under en fyrværkeriulykke i Nordjylland nytårsaften, er ikke længere i livsfare.

Det oplyser vagtchef Henrik Beck fra Nordjyllands Politi, der netop har modtaget en melding fra Rigshospitalet i København, hvor de to mænd på henholdsvis 24 og 28 år behandles.

»Lægerne fortæller, at de umiddelbart er uden for livsfare. De er blevet kvæstet omkring bryst, hals og ansigt, men vi kan ikke sige, hvor alvorlige skaderne er,« siger vagtchefen.

To mænd på 24 og 25 år blev dræbt ved ulykken, der skete i Skjelleup øst for Hobro. De unge mænd forsøgte tilsyneladende at affyre en krysantemumbombe i et metalrør, da bomben eksploderede.

Vagtchef Henrik Beck fortæller, at politiet er i færd med at efterforske sagen og afhøre vidner.

»På et tidspunkt får vi stykket tingene sammen, men det er en kompliceret proces. Vi er ikke klar med et resultat hverken i dag eller i morgen,« siger han.

Krysantemumbomber er runde luftbomber, der ofte indeholder over et kilo krudt og normalt har en sikkerhedsafstand på mindst 100 meter. De kan være livsfarlige i ukyndiges hænder, og affyringen af dem er derfor normalt forbeholdt professionelle fyrværkere.

Ofte findes luftbomberne uden de rør, der er beregnet til at få dem til at eksplodere oppe i luften. Og det bliver ekstra farligt, når ukyndige så forsøger at antænde dem på jorden med en alt for kort lunte. Samtidig indeholder bomberne kemikalier, der let kan antænde folks tøj.