To unge mænd kravlede rundt på tog: Fik 25.000 volt igennem sig

Foto: Steven Knap - Droto.dk

Torsdag aften har to yngre mænd fået stød af en køreledning efter at have kravlet rundt oven på et tog på Vigerslev Godsvej udenfor København.

Det oplyser Hovedstadens Beredskab til BT.

»Vi har fået et 112 opkald om to personer, der færdes oven på et arbejdstog, og i den forbindelse har fået stød af en køreledning, mens de færdes deroppe. De er sandsynligvis svært tilskadekomne, den ene mere end den anden, og begge er slemt forbrændte. De har formentlig fået 25.000 volt igennem sig, og det er noget, der typisk er forbundet med overhængende livsfare« lyder det fra vagtchef hos Hovedstadens Beredskab Kristian Næsted.

Han oplyser, at de to mænd nu er overdraget til regionerne, og at man ikke kender nærmere til de to personer tilstand.

»Vi ved ikke, om de har haft direkte kontakt med ledningerne, men det behøver man heller ikke for at få stød. Når du kommer i nærheden af de her ledninger, så kan der trækkes en lysbue, og man kan få stød igennem sig, selv om man ikke rører ved ledningerne,« lyder det fra vagtchefen, inden han tilføjer:

»Derfor er det så farligt at færdes oven på de her tog.«

Det var ifølge Kristian Næsted en ældre mand, der så de to unge mænd kravle rundt på toget.

Hos Københavns Politi bekræfter vagtchef Henrik Moll, at de to mænd er kommet alvorlig til skade, men man kender endnu ikke nærmere til de to mænds tilstand.

BT's mand på stedet fortæller, at de to unge mænd er blevet kørt med politieskorte til et nærliggende sygehus.

Klokken 22.25 oplyser Københavns Politi, at man endnu ikke kender nærmere til de to mænds tilstand, ligesom man heller ikke oplyser alderen.