To unge i grundlovsforhør efter Vollsmose-uro

Anklagemyndigheden fremstiller fredag to 17-årige mænd for deres rolle i de uroligheder, som foregik i Vollsmose tirsdag aften, da en stor gruppe unge angreb politiet med benzinbomber.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To unge mænd på 17 år fra Odense-bydelen Vollsmose fremstilles fredag klokken 13.00 i grundlovsforhør ved Retten i Odense.

De to unge sigtes for at have kastet molotovcocktails mod politibiler i forbindelse med urolighederne ved Bøgetorvet i Vollsmose tirsdag aften.

»Politiet har siden episoden arbejdet med, ud fra videoovervågning, at identificere de personer, der deltog aktivt i episoden. Vi mener nu at kunne identificere to personer, som er blevet anholdt her til morgen,« siger advokaturchef Lars Ole Pedersen fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi i en pressemeddelelse.

»Blandt andet ud fra videoovervågningen vurderer vi, at der er tale om en række overtrædelser af straffeloven, herunder bestemmelsen om grov forstyrrelse af den offentlige orden. Det ser ud som om, at en større gruppe personer har været enige om at angribe politiet med antændte benzinbomber. Det ser vi naturligvis på med allerstørste alvor,« siger advokaturchefen.

På grund af arbejdet med at identificere flere af deltagerne i episoden vil anklagemyndigheden begære dørlukning under grundlovsforhøret. Det præcise indhold af sigtelsen forventes dog at blive offentliggjort i forbindelse med retsmødet.

Episoden i Vollsmose har vakt ophedet politisk debat i valgkampen, og Dansk Folkeparti og Venstre er kommet med et udspil om, at stenkast skal give fængsel og udvisning, mens Socialdemokraterne har tilkendegivet, at man gerne vil diskutere hårde og hurtige straffe til stenkastere.