To unge hjemmerøvere bankede 54-årig og lænkede ham til radiator

En 54-årig tilbragte morgenens første timer lænket til en radiator efter et hjemmerøver med vold involveret.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omkring klokken fire natten til lørdag opdagede en 54-årig, at to mænd begav sig rundt i hans forhave i Solrød Strand. De næste timer blev manden udsat for grov vold, inden han blev lænket til en radiator og efterladt.

Sådan lyder anmeldelsen til Midt- og Vestsjællands Politi.

De to mænd var yngre og talte ifølge politiet angiveligt både dansk og arabisk med hinanden. Efter manden opdagede dem i forhaven, gik han ud og bad dem forsvinde.

Det lykkedes tilsyneladende, men da manden vendte ryggen til og gik mod sit hus, dukkede de to mænd op bag den 54-årige og skubbede ham omkuld på mandens trappe.

Da manden lå på trappen, slog og sparkede de to mænd ham, inden de trak ham ind i boligen.

Her truede de sig til smykker og kontanter, inden de lænkede manden fast til en radiator.

Omkring klokken kvart i ni slap manden fri og fik tilkaldt politiet ved en nabos hjælp.

Som led i efterforskningen af sagen, som vagtchef Carsten Andersen kalder »rigtig grov«, efterlyser politiet offentlighedens hjælp med oplysninger om en sort Opel, der har været parkeret i kvarteret.

Hjemmerøveriet er sket på Sozzivænget, mens den sorte Opel angiveligt har holdt natten og morgenstunden på den nærliggende Vestre Grænsevej.

»Vi har været rundt og lavet afhøringer og sikre spor. I den forbindelse er fremkommet nogle oplysninger om, at nogen har set den her sorte Opel holde dernede om natten,« siger Carsten Andersen.

»Vi ved ikke, om den Opel har noget som helst med hjemmerøveriet at gøre. Men vi vil meget gerne have slået den ud eller ind (af efterforskningen, red.).«

Den voldsomme oplevelse taget i betragtning har manden det forholdsvis godt, oplyser Carsten Andersen.

»Han havde nogle skader, da han kom over til sin nabo, som følge af den vold han har været udsat for,« siger vagtchefen.

/ritzau/

LÆS MERE