To timer ekstra til bajere: Forlængelse af barers åbningstider er nu trådt i kraft

Fra i dag forlænges byturen med yderligere to timer, da barer og caféer får forlængede åbningstider. For mange vil det være glædeligt – bare ikke for borgerne i Aarhus og Silkeborg, der stadig er omfattet af de gamle restriktioner.

Nu må barer og cafeer holde åbent indtil klokke 02 – to timer længere end hidtil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

De nye åbningstider for barer og caféer er nu trådt i kraft. Det betyder, at beværtningernes gæster fra i dag kan nå at indtage et par ekstra kolde drikkevarer i byen, da der må holdes åbent til klokken 02 i stedet for midnat.

Det sker som led i den aftale om genåbningens fase fire, som Folketingets partier blev enige om fredag i sidste uge.

Der er dog undtagelser, for de forlængede åbningstider gælder ikke for Aarhus og Silkeborg kommuner, hvor smitten i den seneste tid er steget. Det fremgår af den nye bekendtgørelse, der i nat blev offentliggjort på Lovtidende.dk.

Forrige weekend registrerede Aarhus Kommune 191 nye smittetilfælde, hvilket dog er væsentligt højere end de 114 smittede, som Aarhus Kommune registrerede i løbet af den seneste weekend.

I første udkast til genåbningen, der blev præsenteret 8. maj, var der lagt op til, at nattelivet åbnede helt, og at forsamlingsforbuddet blev hævet.

I et interview med Avisen Danmark forud for forhandlingerne om fjerde fase af genåbningen, udlagde statsminister Mette Frederiksen (S), at diskoteker og natklubber måtte vente med at åbne. Sådan blev det også, og ifølge statsministeren kan de forvente at modtage yderligere hjælpepakker.

Nye regler dikterer imidlertid, at der lukkes ned for indtaget af gæster fra klokken 23.

»Indtaget af gæster slutter klokken 23, og det vil sige i perioden fra 23 til 02 er det kun de samme mennesker, der er, og der kan man så have den forhåbning, at de ikke går hjem samtidig,« sagde justitsminister Nick Hækkerup fredag til TV 2.

Sammen med de nye regler for barer og caféer er det blevet vedtaget, at forsamlingforbuddet på henholdsvis 100 og 500 personer ikke lempes i denne fase af genåbningen.

Samtidig bortfalder den udskældte seksdageregel, der gjaldt for hoteller, campingpladser og vandrehjem uden for København.