To tidligere frivillige i Red Barnet Ungdom sigtet for at voldtage 11-årig dreng

Den ene af to personer, der er sigtet for voldtægt af en 11-årig dreng, har erkendt sig skyldig i overgrebet. Han lærte barnet at kende som frivillig i et rollemodelprojekt i Vejle, oplyser generalsekretær i Red Barnet Johanne Schmidt-Nielsen.

ARKIV: To tidligere frivillige i Red Barnet Ungdom er sigtet for seksuelt overgreb mod en 11-årig dreng. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

To tidligere frivillige i Red Barnet Ungdom er sigtet for seksuelt overgreb mod en 11-årig dreng. Det oplyser generalsekretær i Red Barnet Johanne Schmidt-Nielsen i et længere opslag på Facebook.

Hun skriver, at hun er blevet kontaktet af generalsekretæren for Red Barnet Ungdom, Astrid Engberg.

»Astrid har informeret mig om, at to tidligere frivillige i Red Barnet Ungdom er blevet sigtet for seksuelt overgreb på et 11-årigt barn. Den ene af mændene har i et grundlovsforhør erkendt sig skyldig,« skriver Johanne Schmidt-Nielsen.

Sagen er også omtalt i Vejle Amts Folkeblad. Her fremgår det, at der er tale om voldtægt.

Ingen af de to personer er i dag tilknyttet Red Barnet Ungdom.

Den mand, der nu har erkendt sig skyldig, lærte barnet at kende, da han var frivillig i et projekt med rollemodeller, som Red Barnet Ungdom driver i samarbejde med Vejle Kommune, skriver Johanne Schmidt-Nielsen.

»Det er dybt chokerende og forfærdeligt. Der er tale om en modbydelig forbrydelse og det ultimative svigt af et barn – og af en hel familie. Det er utilgiveligt, at mennesker kan forbryde sig mod et barn og misbruge dets tillid på denne måde. Og jeg bliver også vred på vegne af de mange frivillige, der hver dag gør en fantastisk forskel for andre mennesker,« skriver Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun understreger, at alle Red Barnet Ungdoms procedurer og retningslinjer, herunder indhentelse af børneattest, har været overholdt i sagen.