To terrordømte modtager dom

To af de fire dømte i sagen om attentatplaner mod JP/Politikens Hus har valgt at tage imod deres domme.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To af de fire dømte i sagen om terrorplaner mod JP/Politikens Hus har taget imod deres domme. Tidligere på ugen kunne flere medier fortælle, at to af de dømte havde anket, mens én afstod fra at anke. Nu bekræfter forsvareren for den fjerde dømte, at hans klient, O.A., ikke vil lade sin sag gå om i landsretten.

Det er især risikoen for et ekstra år i varetægtsfængsel, der har afholdt OA, fra at anke. Det fortæller hans forsvarer, Carsten Halle:

- Først vurderer man jo mulighederne for, at beviserne i sagen bliver lagt, så man kan blive frifundet eller få en væsentlig nedsættelse af sin straf. Derefter må man spørge sig selv, om man så vil bruge et ekstra år af sit liv på at sidde i varetægtsfængsel, eller om man hellere vil tage den straf, man har fået, i et mere normalt fængsel, siger han.

Den ene af de fire mænd blev anholdt i sin lejlighed i Stockholm, mens de tre andre blev anholdt i en lejlighed i Herlev. Ved anholdelsen i Herlev beslaglagde politiet en pistol, en maskinpistol, patroner og 200 plastikstrips, som kan bruges til håndjern.

De fire svenske mænd fik alle domme på 12 års fængsel.