To teenagere sigtet for drabsforsøg ved skyderi i Aalborg

To mænd på 18 og 19 år er blevet anholdt i en sag om drabsforsøg. Flere anholdelser er på vej, siger politiet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To mænd er tirsdag blevet anholdt og sigtet for at have spillet en rolle i en skudepisode i Aalborg i marts.

Ved skyderiet blev en person ramt af skud, og de to anholdte – en 18-årig og en 19-årig – er sigtet for drabsforsøg. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var den 21. marts, at der blev affyret skud på Hadsundvej i Aalborg. Tre biler og en scooter blev anvendt, og mellem otte og ti personer deltog, vurderer politiet.

Derfor er der rejst sigtelse for drabsforsøg, fortæller Carsten Straszek, der er leder af efterforskningen og politikommissær ved Nordjyllands Politi.

»Vi betragter det som et planlagt og koordineret drabsforsøg, hvor ofrene forinden var blevet lokket i et baghold,« udtaler han i pressemeddelelsen.

En 22-årig mand, som i forvejen var kendt af politiet, blev ramt af skud i hoften. Han blev kort efter meldt uden for livsfare. En anden 22-årig mand undgik at blive ramt.

De to anholdte mænd, der begge har tilknytning til Aalborg, blev anholdt tirsdag morgen.

I et grundlovsforhør sent tirsdag blev de begge varetægtsfængslet i fire uger. De har valgt at tænke over, om de vil kære den afgørelse til Vestre Landsret, oplyser anklagemyndigheden på Twitter.

Politiet forventer også, at der vil ske flere anholdelser den kommende tid.

»Vi forventer, at vi i løbet af den nærmeste fremtid skrider til yderligere anholdelser i sagen, men nærmere kan jeg ikke komme det lige nu – af hensynet til efterforskningen,« siger Carsten Straszek i pressemeddelelsen.

Umiddelbart efter skyderiet i marts oplyste politiet, at motivet formentlig skal findes i en konflikt mellem »løse kriminelle netværk« omkring Aalborg. Der er ikke tale om bander, men fællesskaber, forklarede vicepolitiinspektør Frank Olsen.

»De er drevet af fjendskab og gammelt nag, som handler om territorier og kamp om narkomarkedet,« sagde Frank Olsen.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvordan den 18-årige og den 19-årige forholder sig til sigtelsen.

/ritzau/