To soldater testet positiv for coronavirus

Soldater i isolation er mandag blevet testet for coronavirus. Testen afslørede to positive tilfælde hos hhv. Livgarden og Garderkasernen i Høvelte.

Arkivfoto: Dronning Margrethe overværer Årsdagsparade og overrækker Dronningens Ur på Livgardens Kaserne i København, onsdag den 13. marts 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En værnepligtig fra Livgardens Kaserne i Gothersgade i København er testet positiv for coronavirus. Det skriver Forsvaret i en pressemeddelelse.

Mandag blev i alt 37 syge værnepligtige ved Livgarden fra Garderkasernen i Høvelte og fra Livgardens Kaserne i Gothersgade i København testet for virussen.

Ud over de værnepligtige er enkelte professionelle soldater, som har ligget syge, blevet testet i løbet af tirsdag, og her blev en befalingsmand ved Garderkasernen i Høvelte testet positiv for virussen.

»Efter at regeringen søndag åbnede for, at flere danskere skulle testes for coronavirus, blev det mandag besluttet at teste syge ved Livgarden. Det var en god beslutning, for nu ved vi, at der er to tilfælde af smitte med coronavirus, så vi kan iværksætte de nødvendige foranstaltninger for at forebygge yderligere spredning,« siger generallæge Sten Hulgård, chef for Forsvarets Sanitetskommando i pressemeddelelsen.

Den værnepligtige ved Livgardens Kaserne i Gothersgade, som er testet positiv, er isoleret på en sygestue på Livgardens Kaserne i Gothersgade.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at to personer, som har været i kontakt med den smittede testes, da de har lette influenzasymptomer. De befinder sig derfor på kasernen, indtil resultatet af testen er kendt.

Yderligere 15 personer er blevet sendt hjem med kraftig opfordring om at henvende sig til sundhedsvæsenet, hvis de udvikler symptomer samt i øvrigt at følge de almindelige retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

Den smittede befalingsmand er sendt hjem og skal først møde på arbejde igen, når han har været symptomfri i to døgn. Hans kolleger opfordres til at udvise skærpet opmærksomhed i forhold til udvikling af symptomer.

»Samfundet står over for en stor udfordring med at forebygge spredningen af coronavirus. Det gælder naturligvis også for Forsvaret, som løser samfundskritiske opgaver. Vi følger anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne og er i tæt dialog med Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed for at håndtere situationen bedst muligt,« siger chefen for Forsvarets Sanitetskommando i pressemeddelelsen.