To skyderier på seks dage ved DTU i Lyngby: Konflikt blandt lokale kriminelle kan ligge bag

I løbet af mindre end en uge er der to gange blevet affyret skud fra biler ved DTU. Ingen menes at være ramt. Ifølge Nordsjællands Politi kan skyderierne skyldes en konflikt i det lokale kriminelle miljø.

Nordsjællands Politi var tirsdag aften til stede ved Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby efter at have modtaget en anmeldelse om endnu et skyderi. Mathias øgendal//Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

To gange i løbet af den seneste uge er der blevet affyret skud fra biler i området ved Danmarks Tekniske Universitet, DTU, i Lyngby, og begge episoder kan ifølge Nordsjællands Politi kobles til en konflikt mellem grupperinger i lokalområdet.

»Som vi ser det, er det en situation, der opstår ud af ingenting (skyderiet i sidste uge, red.), og nu er der så skudt den modsatte vej. Derfor tror vi, det bunder i konflikt, der er meget lokal,« siger politiinspektør Lau Thygesen, der ikke ønsker at oplyse mere om de to grupperinger.

Ifølge Berlingskes oplysninger er der tale om en konflikt mellem en lokal forankret gruppe og en bandegruppering.

Politiet ved ikke på nuværende tidspunkt, hvad konflikten handler om, ligesom man heller ikke har kendskab til andre episoder mellem grupperne, der er gået forud for de to skyderier.

I ingen af tilfældene er der meldinger om, at nogen er kommet til skade.

Den seneste skudepisode skete kort før kl. 21 tirsdag aften.

Gerningsmændene kom kørende i en mørk Audi ad Akademivej, mens den ene holdt en pistol ud ad vinduet, skriver Nordsjællands Politi i sin døgnrapport.

I krydset mellem Akademivej og Kollegiebakken standsede bilen, hvorefter en person gik ud og stillede sig bag den, inden han affyrede skuddene.

På baggrund af henvendelser fra vidner er det lykkes politiet at beslaglægge den mørke Audi nær Paul Bergsøe Kollegiet i Nærum. Ingen er endnu anholdt.

Seks dage tidligere, onsdag i sidste uge, blev der i krydset mellem Akademivej og Lundtoftevej affyret skud fra en sølvgrå bil. Efterfølgende fandt politiet flere skudhuller i en lille mørk bil.

»Ejeren af den mørke bil henvendte sig efterfølgende til os og sagde, at han havde funder huller i sin bil. Der er tale om en helt almindelig mand, som havde haft sin bil parkeret i området,« har vagtchef Søren Bjørnested fortalt til Ritzau.

Politiet har endnu ikke anholdt nogen i forbindelse med skudepisoderne, men har flere mistænkte og efterforsker fortsat, oplyser Lau Thygesen.