To personer sigtet for planlægning af attentat mod minister

Advokat Bjørn Elmquist ventes at blive forsvarer for den ene af de to mænd, der er sigtet for at planlægge et attentat mod en dansk minister, der ifølge Ekstra Bladet er forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

Arkivfoto. To mænd er er sigtet for at planlægge et attentat mod en dansk minister, der ifølge Ekstra Bladet er forsvarsminister Nicolai Wammen (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi anholdt onsdag to mænd, som torsdag blev sigtet for at planlægge et attentat mod en dansk minister.

Forsvarsadvokat Bjørn Elmquist ventes fredag at blive beskikket som forsvarer for den ene af de to mænd, og Elmquist bekræfter, at begge er sigtet efter straffelovens paragraf 113 for at planlægge et attentat mod en minister.

De to mænd, der menes at have henholdsvis somalisk og pakistansk baggrund, er dog blevet løsladt igen trods den alvorlige sigtelse. Bjørn Elmquist gætter på, at politiet ikke har haft tilstrækkelige beviser til at godtgøre en varetægtsfængsling:

»Det må vel være, fordi man ikke har haft tilstrækkeligt mistankegrundlag til at overbevise en dommer. Hvis ikke man kan præstere det eller sandsynliggøre det, så er det omsonst at få dem varetægtsfængslet. Men jeg har ikke set noget som helst materiale, så jeg taler, som de blinde taler om farver,« siger Bjørn Elmquist.

En anden teori kan ifølge forsvarsadvokaten være, at myndighederne har vurderet, at de to mænd ikke ville gøre alvor af truslen.

Ifølge Ekstra Bladet skulle de to mænd have planlagt et attentat mod forsvarsminister Nicolai Wammen (S). Avisen skriver videre, at det skulle være »observationer« ved ministerens bolig, der førte til efterforskningen af sagen og de efterfølgende anholdelser.

Forsvarsministeren har været under beskyttelse fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) efter terrorangrebet i København i midten af februar.

Hverken Københavns Politi eller PET har ønsket at kommentere hverken anholdelserne eller sigtelserne, men torsdag aften oplyser Københavns Politi, at man har anholdt og sigtet to personer på baggrund af en større ransagningsaktion, der blev gennemført i København onsdag.