To omstridte områder i København fjernes fra politiets liste over belastede områder

Tingbjerg og Husum Nord er røget af listen over særligt udsatte boligområder, da det ifølge politiet går bedre i områderne end i tidligere år.

Tingbjerg og Husum er nu taget af politiets liste over særligt udsatte boligområder i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Tingbjerg og Husum Nord i København er blevet omtalt, har det ofte ikke været i rosende vendinger. Problemer med utryghed og kriminalitet har klæbet til områderne, hvilket har sat dem på politiets liste over særlig udsatte boligområder. Men den liste er de nu slettet fra, skriver TV 2 Lorry.

Der har i de senere år været en stor nedgang i den hårde kriminalitet i områderne, oplyser Københavns Politi til mediet, og derfor er der ikke længere behov for en styrket politiindsats.

»I nærpolitiet oplever vi en god og løbende udvikling med stigende tryghed og mindre kriminalitet i Tingbjerg. Det er rigtig positivt, og det har ført til, at både Tingbjerg og Husum Nord ikke længere er betegnet som et såkaldt »særligt udsat boligområde« i Københavns Politi Strategi for 2021,« siger Carsten Reenberg, politikommissær og sektionsleder for Nordvest Nærpoliti til TV 2 Lorry.

Politiet oplyser, at der særligt i Tingbjerg har været den positive udvikling, at færre føler sig utrygge i området.

I de seneste målinger fra kommunen ser det imidlertid ikke specielt flot ud for bydelene.

Af Københavns Kommunes årlige måling, Tryghedsundersøgelsen, fremgik det i sidste års rapport, at der var mærkbare problemer med områderne Brønshøj-Husum, hvor 13 procent af beboerne i nabolaget oplevede utryghed i 2020.

For det såkaldte tryghedspartnerskab Tingbjerg-Husum var der ifølge rapporten 16 procent utrygge i 2020 – ikke et prangende resultat, men et fald fra de tre forudgående år.

Værre så det dog ud, når borgerne i undersøgelsen blev spurgt om deres utryghed i nattetimerne. Her lå Brønshøj og Husum, der omfatter Tingbjerg-området, højest med 23 procent, der svarede, at de var utrygge i aften- og nattetimerne.

Således angiver mere end hver anden borger, at der er konkrete steder i deres nabolag, hvor de er utrygge ved at færdes, og det gælder i særlig grad parker og stier, viser undersøgelsen.

Carsten Reenberg siger til TV 2 Lorry, at nærpolitiet stadig vil være stærkt til stede i Tingbjerg.