To mistænkte kabeltyve varetægtsfængslet

Københavns Politi har torsdag varetægtsfængslet to af de tre personer, som onsdag blev anholdt i en skrothandel med kabelrester i København. Den tredje anholdte person er løsladt, oplyser politiet.

To personer er torsdag blevet varetægtsfængslet, efter de onsdag blev anholdt - mistænkt for at have stjålet kobberkabler fra Banedanmark.

En tredje person blev anholdt sammen med de to nu fængslede personer i en skrothandler i København, men han er nu blevet løsladt. Det oplyser politikommissær Ove Randrup fra Røveri- og tyveriafsnittet ved Københavns Politi.

Torsdagens grundlovsforhør af de tre mistænkte kabeltyve fandt sted for lukkede døre, og politikommissæren kan derfor ikke oplyse yderligere i sagen på nuværende tidspunkt.

»Vi er glade, og vi efterforsker selvfølgelig fremadrettet nu,« siger Ove Randrup.

Anholdelsen af de tre mænd fandt sted efter en række kabeltyverier weekenden over, og senest ved et tyveri onsdag slap tyve væk med mindst 400 kilo kobberkabler. Natten til torsdag skabte endnu et kabeltyveri - det sjette på en uge - problemer for togtrafikken.

»De sigtes for hæleri, fordi der er fundet kabelrester på stedet, som gør, at vi tror, der er tale om Banedanmarks kabler. Vi kan ikke sige noget om, hvilket tyveri de stammer fra,« lød det onsdag efter anholdelsen af de tre mænd fra kommunikationsrådgiver i Rigspolitiet Thomas Kristensen.

Ifølge kommunikationsrådgiveren er det en udfordrende opgave at forhindre kabeltyverier, da velorganiserede grupper af kriminelle står bag:

»Vi prøver selvfølgelig at være de steder, hvor vi tror, der er størst sandsynlighed for, at de slår til. Men præcis hvor mange folk, vi sætter af til det - og på hvilke tidspunkter af døgnet - vil vi ikke afsløre.«