To medmistænkte bliver varetægtsfængslet i 10 dage

De to mænd, der er sigtet for at have assisteret den formodede 22-årige gerningsmand i terrorangreb, varetægtsfængsles.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to mænd, der er sigtet for at have hjulpet den 22-årige terrormistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein, er hver blevet varetægtsfængslet i ti dage uden isolation.

»Jeg er tilfreds med, at retten har givet os medhør i, at  de skal varetægtsfængsles, og at politiet nu får arbejdsro til at efterforske sagen. Vi er jo meget tidilgt i forløbet i sagen, der er alvorlig og omfattende, så det er jeg selvfølgelig vældig godt tilfreds med,« siger specialanklager Stig Fleischer fra anklagemyndigheden.

Politiet havde krævet fire ugers fængsling i isolation, og de ti dage er derfor et udtryk for, at politiet har »et noget tyndbenet materiale«, mener den ene af de to mænds forsvarer Anders Rohde. Men det vigtigste er, at de to mænd, der blev anholdt søndag, de kommende ti dage ikke kan »påvirke andre og dermed ødelægge efterforskningen«, lyder det fra Stig Fleischer.

Varetægtsfængslingen sker, efter de to mænd mandag morgen blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for medvirken til weekendens terrorhandlinger.

De to mænd er sigtet for medvirken til to drab og fem drabsforsøg mod politifolk, fordi de ifølge Københavns Politi har hjulpet Omar Abdel Hamid El-Hussein med at bortskaffe det våben, han brugte ved weekendens angreb på Krudttønden på Østerbro og ved den jødiske synagoge i Krystalgade.

Samtidig er de sigtet for at give Omar Abdel Hamid El-Hussein et tilflugtssted efter angrebene.

Begge mænd nægter sig skyldige.

Hverken forsvarer eller anklager kærer afgørelsen.