To mænd skal blive i cellerne i sag om drab på Nedim Yasar

Det midlertidige stop for brug af teledata bør føre til løsladelse, mener to forsvarere.

(ARKIV) Blomster og hilsner til Nedim Yasar på Hejrevej torsdag den 22. november 2018. En dommer på Frederiksberg skal tirsdag beslutte, om en fjerde mand skal fængsles for drab på radiovært. Det skriver Ritzau, tirsdag den 29. januar 2019.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

En dommer afviser fredag at sætte to mænd, der er varetægtsfængslet for at have dræbt det tidligere bandemedlem og radiovært Nedim Yasar, på fri fod.

Også når man trækker teleoplysninger ud af sagen, er der fortsat en begrundet mistanke, mener dommer Louise Falkenberg i Retten på Frederiksberg.

I mere end fem timer har en anklager og mændenes forsvarere diskuteret, om der stadig er grundlag for varetægtsfængsling. Det er foregået bag lukkede døre.

I sagen om teledata har Rigsadvokaten dikteret, at teleoplysninger ikke længere må bruges som grundlag for varetægtsfængsling og dom. Det er et midlertidigt stop, som varer frem til 18. oktober.

Det var denne situation, som dommeren har taget stilling til i det langvarige retsmøde fredag.

Mændene, der er 25 og 26 år, har været fængslet siden 7. december sidste år.

De sigtes for at have deltaget i drabet på Nedim Yasar. Han blev skudt på klos hold efter en reception for en bog 19. november i København. Bogen, der er skrevet af journalist Marie Louise Toksvig, handler om Yasars liv som kriminel.

Mændenes forsvarere siger, at de vil kære dommerens kendelse om forlængelse af fængslingen til Østre Landsret.

Flere af mændenes bekendte og en mand, der også er sigtet, men på fri fod i sagen, var fredag mødt op i retten. Flere af dem kørte væk i en hvid Mercedes.

Ifølge den seneste opgørelse fra Rigsadvokaten er i alt 32 personer blevet sat på fri fod på grund af tvivl om teledata.

/ritzau/