To mænd sigtet for medvirken til terrordrab

Den formodede gerningsmand bag weekendens terrorangreb i København har angiveligt fået hjælp til at fremskaffe sit våben.

Den nu dræbte Omar Abdel Hamid El-Hussein har tidligere været i politiets søgeslys. Bl.a. i forbindelse med et voldsomt knivstikkeri på en S-togs station i 2013. Siden blev han dømt i en voldssag, som han har siddet i fængsel for. (Foto: /Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Politiet handout
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

To mænd er ifølge Ekstra Bladet blevet sigtet for medvirken til drab, fordi de angiveligt har hjulpet den 22-årige terrormistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein med at skaffe det våben, som han brugte ved weekendens angreb på Krudttønden på Østerbro og ved den jødiske synagoge i Krystalgade.

Flere personer blev anholdt under politiets ransagninger i København i løbet af søndagen. De to mænd, der netop nu fremstilles i grundlovsforhør, blev anholdt henholdsvis kl. 08.14 og kl. 14.50, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

»De to mænd mistænkes for med råd og dåd at have hjulpet gerningsmanden i forbindelse med skudattentaterne ved Krudttønden og i Krystalgade,« skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De er sigtet for medvirken til drab, fordi de ifølge politiet har hjulpet den 22-årige formodede gerningsmand med at bortskaffe det våben, som han brugte ved angrebene.

De er også sigtet for at have hjulpet med at bortskaffe våbnet efterfølgende, ligesom de angiveligt har sørget for et tilflugtssted for den 22-årige.

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen fortæller, at begge mænd nægter sig skyldige:

»De nægter sig skyldige i på nogen måde at have medvirket til det, der er foregået,« siger han.

»Hvis det er noget, der er foregået, skal det bevises, at det hviler på en forudgående aftale, før det er strafbart som medvirken til drab,« siger han og understreger, at der ikke er tale om, at de to mænd er sigtet efter terrorparagraffen.

Fremstillingerne sker for lukkede døre, oplyser Københavns Politi, der derfor ikke har yderligere oplysninger om sigtelserne. I pressemeddelelsen opfordrer politiet vidner til at melde sig med oplysninger, hvis de har bemærket den formodede gerningsmands færden, bl.a. i Æbeløgade, hvor han er blevet set mellem kl. 15.00 og kl. 15.30.

»Vi er i særlig grad interesseret i vidner, der har bemærket den formodede gerningsmand på hans færden mod det første gerningssted – altså før lørdag kl. 15.30,« står der i meddelelsen.

Grundlovsforhøret af de to sigtede i sagen fortsætter senere mandag.