To mænd sigtes for drabsforsøg efter drive-by-skyderi

Tirsdag blev en 26-årig ramt af skud på Østerbro. To er fængslet, men politiet leder efter flere gerningsmænd.

To mænd er blevet varetægtsfængslet sigtet for drabsforsøg, efter at der tirsdag aften blev affyret otte-ti skud fra en bil på Østerbro i København. To af skuddene ramte en 26-årig mand. Free/Colourbox/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To mænd på 23 og 29 år er onsdag i et grundlovsforhør i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

De to mænd er sigtet for drabsforsøg, efter at der tirsdag aften blev affyret flere skud fra en bil i Rovsinggade på Østerbro.

»Bilen stopper op, og en mand stiger ud. Han knæler og afgiver flere skud, før han springer ind i bilen igen, og den kører fra stedet,« siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Ifølge sigtelsen blev der affyret mellem otte og ti skud. To af dem ramte en 26-årig mand i benet. Han er uden for livsfare.

Politiet fik anmeldelsen om skyderiet klokken 18.09. Seks minutter senere blev de to mænd anholdt i Mjølnerparken på Nørrebro, da de kom kørende i den bil, der var blevet skudt fra.

Begge mændene nægter sig skyldige, og den ældste ville ikke udtale sig i grundlovsforhøret. Det ville den yngste gerne, men da grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, er det uvist, hvad han fortalte.

Politiet har endnu ikke fundet det våben, der blev brugt. Desuden mener politiet, at mindst én medgerningsmand stadig er på fri fod.

/ritzau/