To mænd på knallert dræbte og skød løs i bandekonflikt

Københavns Byret har onsdag kendt to mænd skyldige for et drab og to drabsforsøg. Straffen kommer senere.

To mænd fra den midlertidigt forbudte bande Loyal To Familia kan se frem til meget hårde fængselsstraffe.

Det sker, efter at Københavns Byret onsdag har kendt to unge mænd skyldige i et drab og to drabsforsøg som led i den københavnske bandekonflikt i 2017.

Hovedforholdet i sagen er et drab, der skete en torsdag i november 2017. De to mænd kom midt på eftermiddagen kørende på en knallert ved Mjølnerparken på Nørrebro i København.

Knallerten styrede direkte over mod en personbil. En mand på knallerten affyrede syv skud med en halvautomatisk pistol mod bilen.

I bilen sad tre personer, heriblandt Ghassan Ali Hussein, som blev ramt i hovedet og i ryggen. Han døde kort tid efter.

En anden person fik strejfet sin venstre arm af et projektil, mens en tredje person formåede at flygte ud af bilen uden skrammer.

Gerningsmændene flygtede efterfølgende på knallerten, inden de blev samlet op af en hvid Toyota Avensis på svenske plader. Det er ikke lykkes politiet at finde frem til flugtbilisten.

»Det er et nøje planlagt drab. Man kører ind, hopper af en knallert og affyrer skud ind mod bilen. Det er likvidering. Der er ingen skærpende omstændigheder i den her sag,« siger senioranklager Line Steffensen.

Københavns Byret har fundet det bevist, at skyderiet skete som led i bandekonflikten mellem Loyal To Familia og Brothas. Derfor er de to mænd dømt efter straffelovens paragraf 81a, der populært kaldes bandeparagraffen.

Den bestemmelse tages i brug, når lovovertrædelsen har baggrund i en konflikt mellem to bander.

Hvis man dømmes efter bandeparagraffen, kan man risikere en straf, der er dobbelt så hård.

Retten afsiger straf senere.

/ritzau/