To mænd efterlyses efter gaderøveri mod 15-årig pige

En 15-årig pige blev udsat for et voldsomt gaderøveri i sidste uge, og politiet anmoder offentligheden om hjælp til at finde gerningsmændene.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 15-årig pige var torsdag 29. januar udsat for et særdeles groft gaderøveri på stisystemet ved Flintholm Station, og Københavns Politi beder nu offentligheden om hjælp til at finde til gerningsmændene.

Den unge pige havde været til fodboldtræning i Frederiksberg Boldklub ved Peter Bangsvej, hvorefter hun klokken lidt over 20.00 gik ad Sønderjyllands Allé, Finsensvej og gennem Grøndals Parken mod Flintholm Station for at tage en bus.

Da pigen var halvvejs mellem Finsensvej og Flintholm Station mærkede hun pludselig et skub bagfra, hvorefter hun blev slået i baghovedet med en stump genstand samt i ansigtet med en knytnæve. Slagene fik pigen til at miste bevidstheden, og hun husker ikke yderligere fra overfaldet, men da hun vågnede igen, var hendes røde taske væk.

Inden overfaldet havde den 15-årige bemærket to mistænkelige mænd i Grøndals Parken, men pigen er kun i stand til at beskrive den ene, som, hun mener, er en mellemøstlig eller nordafrikansk mand på cirka 15-20 år. Manden er omkring 180 centimeter høj, spinkel af bygning, og har kort sort hår. Han var iført en sort jakke af mærket Peak Performance og en sort halsedisse.

Den unge pige blev alvorligt medtaget ved røveriet, da hun fik flere slag i hovedet både med en genstand og med knytnæver. Hun er stadig indlagt på hospitalet, men er udenfor livsfare.

Københavns Politi har ikke formået at finde gerningsmændene og vil gerne høre fra vidner, som kan have set det mindste i forbindelse med det voldsomme gaderøveri.

»Hvis man har set to mænd komme løbende med den røde taske, vil vi meget gerne høre nærmere. Vi er interesseret i at høre fra alle, som befandt sig i området omkring gerningstidspunktet, og som har observeret noget, som kan hjælpe politiet på sporet af gerningsmændene,« siger politiassistent Karina Ruby Christensen fra Tyveri- og Røveriafsnittet i en pressemeddelelse.

Pigen beskrives som 160 centimeter høj og spinkel af bygning med langt, mørkt hår. Hun var på gerningstidspunktet iført en mørk jakke af mærket Everest, løse bukser, lyse kondisko og et strikket tørklæde. Hun havde en rød mellemstor lædertaske med sort bund med sig.

Oplysninger kan gives til politiet på 114.