To mænd dømt: Gemte 18 kg heroin på lagerhotel og i loftsrum

Retten på Frederiksberg har idømt to mænd 10 og 12 års fængsel for besiddelse af store mængder heroin.

Arkivfoto: To mænd er ved Retten på Frederiksberg blevet dømt for besiddelse af store mængder heroin. De ankede begge dommen til landsretten. Arkivfoto. Scanpix/John Moore Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Knap 18 kilo heroin, der var gemt på henholdsvis et lagerhotel og i et loftsrum i Valby i København, har fredag i Retten på Frederiksberg kostet to mænd på 24 og 40 år lange fængselsstraffe.

Det er sjældent, at det lykkes politiet at beslaglægge så stor en mængde heroin, og ifølge senioranklager Henrik Bergqvist var det godt politiarbejde, der førte til fundet af stoffet.

- Politiet havde fået et tip om, at der skulle finde en handel sted, fortæller han om optakten til sagen.

Betjentene lå på lur og så, hvordan de to mænd kom kørende sammen i bil og mødtes med en 58-årig mand, som købte heroin af dem.

Den videre efterforskning viste, at den 24-årige boede i den 40-åriges fars lejlighed, som blev ransaget flere gange. I lejligheden fandt politiet nogle nøgler til lagerhotellet Shurgard i Valby.

- Det viste sig, at den 24-årige havde lejet et lokale, og der fandt politiet godt 15 kilo heroin, fortæller Henrik Bergqvist.

Ud over farens lejlighed blev også hans loftsrum ransaget - dog uden at politiet fandt noget dér.

- Men ved en ny ransagning i lejligheden finder man en nøgle til en hængelås gemt i et pilleglas. Nøglen viser sig at passe til loftsrummet ved siden af det, der hører til lejligheden, siger senioranklageren.

I det andet loftrum lå godt 2,6 kilo heroin.

Fredag blev den 40-årige idømt 12 års fængsel og udvisning for bestandigt. Retten fandt, at den 24-årige havde spillet en noget mindre rolle i sagen og idømte ham 10 års fængsel. De ankede begge dommen til landsretten.

Den 58-årig mand, der mødtes med de to, blev idømt tre måneders fængsel for at købe 20 gram heroin.

/ritzau/