To mænd anholdt efter fyrværkeriulykker nytårsnat

Politiet har anholdt to mænd efter dagens efterforskning af de to fyrværkeriulykker, der har slået tre personer ihjel.

Foto: Richard Sylvestersen. Naboer flager på halv efter fyrværkeriulykken, der bl.a. kostede en 37-årig far livet nytårsnat.
Læs mere
Fold sammen

Nordjyllands Politi har anholdt to mænd på 24 og 29 år efter dagens efterforskning af de to fyrværkeriulykker i henholdsvis Assens ved Mariager og Skjellerup ved Hobro.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Nordjyllands Politi har modtaget mange henvendelser i sagen fra borgere. Henvendelserne har haft en medvirkende årsag til, at politiet nu har anholdt to mænd i sagen. Mændene er fra Hobro-området og vil begge bliver sigtet for overtrædelse af straffelovens § 252,  ved at have forvoldt fare for andre.

Ulykkerne kostede tre mænd livet og to svært tilskadekomne. Sidstnævnte meldes udenfor livsfare, men begge i lagt respirator grundet de voldsomme skader.

Sagerne efterforskes videre af lokalpolitiet i Himmerland og det vurderes i morgen formiddag, hvorvidt der skal ske fremstilling i grundlovsforhør.

Dødsfælder

Dødsulykkerne skete med kort tids mellemrum nytårsnat, da mændene ville fejre nytåret ved at sprænge krysantemumbomber af.

I Assens var en 37-årig familiefar gået udenfor for at tænde en krysantemumbombe, men noget gik helt galt, og bomben eksploderede, og den 37-årige mand døde på stedet.

Ulykken indtraf kort før midnat, og 23 minutter senere fik politiet melding om den næste dødsulykke fra Andedamsvej i det nærliggende Skjellerup ved Hobro. Her var fire unge mennesker i 20'erne gået ud på en mark for at tænde en krysantemumbombe. To mænd på henholdsvis 24 og 25 år blev dræbt og to andre blev alvorligt sårerde. De blev fløjet direkte til Rigshospitalet, men er nu uden for livsfare.