To måneder efter åbningen: Er Danmarks første sociale supermarked en succes?

Ødelagt emballage, overskredne salgsdatoer og fastelavnsboller uden for sæson. Det er nogle få af de ting, Wefood, Danmarks første supermarked med overskudsmad, har på hylderne. Berlingske er igen, to måneder efter at de første kunder satte ben i butikken, taget derud for at høre, hvordan det går med at bekæmpe madspild.

 

I dag skal Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, sidde til middag i FN med nogle af verdens ledere og ministre for at diskutere de nye verdensmål for en mere bæredygtig udvikling. Det er en usædvanlig invitation, men det sociale supermarked Wefood, som Folkekirkens Nødhjælp står bag, har fået så stor international opmærksomhed, at Birgitte Qvist-Sørensen i aften skal fortælle om bekæmpelsen af Vestens overforbrug.

Wefood drives af frivillige og får sine varer fra forskellige butikker og fabrikker. Maden er oftest fejlemballeret eller har overskredet sidste salgsdato, og al overskud går til verdens fattigste lande. Men hvordan går det egentlig med det sociale supermarked på Amager? Kommer der stadig - to måneder efter åbningen - varer på hylderne og kunder i butikken? Få svaret i videoen.