To lokale sigtes for 79 indbrud på Rømø - de solgte tyvekoster på Gul og Gratis

Politiet mener at have anholdt de personer, der sidste vinter plagede Rømø med indbrud i sommerhuse.

To personer er blevet sigtet for i alt 84 indbrud i Tønder Kommune - de fleste af dem på Rømø. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tønder Lokalpoliti har efter en længerevarende efterforskning sigtet to personer for en lang række indbrud, der blev begået for omkring et år siden på Rømø og byen Arrild i Sønderjylland.

De to personer på henholdsvis 32 og 38 år, som selv er fra lokalområdet, sigtes for i alt 79 indbrud på Rømø og fire i Arrild.

Ifølge politikommissær Lasse B. Rasmussen var det blandt andet annoncer på Gul og Gratis, hvor private kan sætte ting til salg, der førte politiet frem til de to mistænkte.

- Indledningsvist havde vi svært ved at få et gennembrud i sagen. Men for et par måneder siden fik vi nogle gode tip, og vi kunne se nogle af de stjålne koster blive solgt på Gul og Gratis, siger politikommissæren.

Ifølge politiet var det hovedsageligt sommerhuse, som indbrudstyvene gik efter.

Men sommerhusejerne kan desværre ikke forvente at få de stjålne effekter at se igen, for ifølge Lasse B. Rasmussen er stort set det hele blevet afsat.

Lokalpolitiets efterforskning af forbrydelserne mundede 27. september ud i flere anholdelser. Efterfølgende blev de to personer sigtet.

De har ifølge politikommissæren allerede erkendt nogle af indbruddene og er fortsat varetægtsfængslet.

Politiet har færdigefterforsket sagen, og det er nu op til anklagemyndigheden at vurdere, om der kan rejses tiltale mod de to sigtede, så sagen kan blive afgjort i retten.

/ritzau/