To kvinder anholdt for menneskesmugling

To unge kvinder fra Eritrea blev torsdag anholdt for menneskesmugling. Kvinderne er mistænkt for at have hjulpet seks asylansøgere fra Eritrea med ulovlig indrejse og transport til København.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 22-årig kvinde og en 24-årig kvinde fra Eritrea blev anholdt torsdag i København, da de ifølge politiet var i færd med at hjælpe fire asylansøgere til København og yderligere to asylansøgere til Sverige.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Asylansøgerne kom - ligesom de anholdte kvinder - også fra Eritrea. Kvinderne fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, hvor de sigtes for at hjælpe de pågældende asylansøgere med ulovlig indrejse og transport til den danske hovedstad.

De to kvinder blev anholdt lige efter, at toget fra Hamborg via Rødbyhavn ankom til Københavns Hovedbanegård.

Vicepolitiinspektør Tom Struve fra Københavns Politi fortæller, at menneskesmugling er udbredt i Europa:

»Københavns Politi møder i øjeblikket en hel del asylansøgere fra blandt andet Syrien og Eritrea. Vi har mistanke om, at mange asylansøgere systematisk mod betaling hjælpes igennem Europa med tog, bus og biler af menneskesmuglerorganisationer.«

Anholdelserne fandt sted i forbindelse med en planlagt aktion mod menneskesmugling af asylansøgere til København.

Københavns Politis Afdeling for special- og udlændingekontrol udførte aktionen i samarbejde med Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet.