To forlader formandsposter på grund af Anna Mee: »Træk dig dog nu!«

To formænd for Radikale Venstre Hovedstaden har trukket sig fra deres post på grund af Anna Mee Allerslev. Borgmesteren bør straks trække sig, mener partifælle.

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag meddelte formand for Hovedstadens Radikale Venstre, Bo Nissen Knudsen, at han trækker sig fra sin formandspost med øjeblikkelig virkning.

Forklaringen lød, at han ikke længere kan stå inde for måden, hvorpå kommunalvalget i København håndteres.

Ikke på grund af sagen om Anna Mee Allerslevs bryllupsreception i Rådhussalen og hendes 84 spørgsmål om alt fra servietter til serveringspersonale i forbindelse hermed. En sag, som Bo Nissen Knudsen mener, er »blæst ud af proportion«.

Til gengæld er det Anna Mee Allerslevs »talløse løgne« og »intriger«, han ikke længere vil stå inde for.

»Det er ikke muligt for mig at stå inde for, at vores spidskandidat, midt i stormvejret, har prioriteret at bruge sin tid på interne intriger i partiet og på systematisk og med talløse løgne at underminere partiforeningens demokratiske strukturer og beslutningsgange,« skriver Bo Nissen Knudsen i et Facebookopslag.

Kort efter fulgte Rasmus Pontoppidan trop med en kritik af Anna Mee Allerslev på Facebook. Han trak sig for en måned siden som formand for kampagneudvalget i Hovedstadens Radikale Venstre og forklarer nu, at den »altovervejende grund var samarbejdet med spidskandidaten og den politiske kultur som spredtes omkring hende og til andre kandidater.«

Pontoppidan beretter i sit Facebookopslag om ukonstruktiv kritik, en mangel på ydmyghed og en »katastrofal« mangel på værdsættelse af de frivillige, før han runder af med at takke Bo Nissen Knudsen for at sige fra.

Berlingske har været i kontakt med Rasmus Pontoppidan, der ikke har meget lyst til at uddybe sit opslag og »ikke er interesseret i at være en del af en større historie om en nedsmeltning eller et eller andet«.

»Anna Mee Allerslev er ret dygtig, men hun har ikke været særlig god til at skabe et personligt forhold til folk i partiet. Hun har glemt kulturen med, at det også skal være sjovt at være med. Generelt har der været en tendens til, især fra spidskandidatens side, at man for ofte er kommet på bagkant i forhold til de beslutninger, der tages. I stedet for at være proaktiv og sige: »så gør vi dette«, har der været kritiseret meget. Fornemmelsen har været, at enten gjorde man det på hendes måde, eller også gjorde man det slet ikke,« siger Rasmus Pontoppidan.

Artiklen fortsætter under billedet:

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen.

Ærligheden fra de to nu forhenværende formænd modtager ros fra Randi Hjortholm (R). Hun trak forleden sin støtte til Anna Mee Allerslev, som ifølge Randi Hjortholm har udvist en dømmekraft, der ikke harmonerer med borgmesterens position.

»Kunne tude af lettelse over din status. Du er nok et af de mennesker, jeg har mest respekt for,« skriver Randi Hjortholm til Bo Nissen Knudsen på Facebook, inden hun på Twitter skrev et tweet, hvori hun opfordrer Anna Mee Allerslev til at trække sig:

»Anna Mee træk dig dog nu. Så valget kan blive om radikal politik og ikke om dig.«

Det er samme budskab, hun leverer, da Berlingske fanger hende telefonisk:

»Man skal stemme radikalt til valget, og man skal stemme personligt, for hvis Anna Mee ikke får stemmer, så kommer hun ikke ind. Vælgerne kan hjælpe os og vælge det rigtige for København,« siger Randi Hjortholm og holder fast i sin opfordring:

»Anna Mee har mulighed for at trække sig, og det synes jeg, at hun skal,« siger Randi Hjortholm: »Hvis hun ikke kommer ind, så forsvinder rigtig meget af det, der er problemet.«

Adspurgt, hvad det er for nogle interne stridigheder og løgne, der tilsyneladende finder sted i Radikale Venstre, svarer Randi Hjortholm, at det ikke er muligt for hende at kommentere på lige nu, men at hun genkender det billede, Bo Nissen Knudsen tegner:

»Jeg genkender talrige intriger og løgne, og jeg vil også sige, at jeg i meget, meget lang tid har haft det meget, meget svært med at støtte vores spidskandidat,« siger Randi Hjortholm.

2. næstformand hos de Radikale i Hovedstaden, Anne Eskildsen, er overrasket over, at Bo Nissen Knudsen trækker sig fra sin post:

»Det kommer bag på mig, at han trækker sig, selvfølgelig gør det det. Jeg ved ved ikke, hvad det er, han henviser til, når han taler om løgne og interne intriger,« siger Anne Eskildsen.

Hun støtter fortsat Anna Mee Allerslev:

»Ja, det gør jeg, den linje fortsætter vi med. Det hér er jo noget internt på det organisatoriske; det er ikke politisk på den måde. Det er noget helt andet,« siger hun.

Over for Ritzau afviser Anna Mee Allerslev, at hun vil trække sig som de Radikales spidskandidat ved kommunalvalget.

»Medlemmer har peget på mig som deres spidskandidat. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan, for at komme til at snakke politik og føre radikale visioner ud i livet,« siger Anna Mee Allerslev.

»Jeg er da rigtig ked af, at Bo har trukket sig. Jeg har kendt Bo i rigtig mange år. Vi har kendt hinanden, lige fra vi begge begyndte i politik. Han har hjulpet mig med min allerførste kampagne.«

»Vi har også tidligere haft et rigtig godt samarbejde. Dengang han var næstformand, samarbejdede vi også rigtig godt. Jeg ville lyve, hvis jeg ikke anerkendte, at der har været noget turbulens og nogle konflikter her,« siger Anna Mee Allerslev.

I en pressemeddelelse skriver Hovedstadens Radikale, at man ikke genkender det billede, som Bo Nissen Knudsen tegner med sin meget hårde kritik. Pressemeddelelsen kommenterer ikke på Rasmus Pontoppidans oplevelser.