To flygtede aber er endeligt gået i fælden

To af de flygtede berberaber fra Munkholm Zoo er indfanget. Det skriver Ekstra Bladet.

To af de fire berberaber, der i fire dage har været undsluppet fra Munkholm Zoo, er onsdag blevet indfanget. Det fortæller Zoo-direktør Benny Johansen.

- Jeg er hammerglad. Men på en skala fra et til ti er det stadig nok kun en femmer, for vi mangler jo stadig to af aberne, siger Benny Johansen.

Den ene abe gik i en større fælde, mens den anden blev fanget i en mindre rævefælde.

- Rævefælden satte vi op allerede i lørdag. Men at få en abe til at gå i sådan en er næsten umuligt, så vi stoppede igen. Men i morges var den ene abe alligevel gået i, selv om fælden bare lå sådan hulter til bulter.

- Nu har vi da to af dem. Vi trængte til noget succes, og det har vi fået her til morgen. Så det letter på humøret, siger Benny Johansen til Ekstra Bladet

Aberne undslap lørdag morgen. De slap ud af deres bur ved at pille hul i en rådden træplade bagest i buret.

Siden da har aberne været på fri fod, hvor de har opholdt sig i en lund i nærheden af Munkholm Zoo samt omkring en gård.

Munkholm Zoo har haft en dyrlæge ude, der har ligget på lur for at skyde aberne med bedøvelsespile. Det viste sig dog ikke at lykkes. Derfor byggede man et stort bur fyldt med bananer, æbler, vindruer og jordbær.

- Søde frugter er et godt lokkemiddel. Vi lægger en masse gode ting derind og håber, at vi kan lokke dem ind. Så laver vi en låge, som vi kan få til at klappe i, sagde zoo-direktøren tirsdag.

Det trick faldt den ene af de fire aber på springtur altså for.

Det er ikke længere siden end slutningen af januar, at en berberabe undslap fra Blåvand Zoo ved Esbjerg. Den flygtede fra sit bur efter at have været oppe at slås med nogle hanaber om nogle hunaber.

Den undslupne abe blev eftersøgt intenst, men først godt og vel en måned senere blev den fundet død en kilometer fra den zoologiske have, formentlig kørt over af en bil.

Også i efteråret 2013 slap en abe ud af sit bur i Blåvand. Dengang kom aben dog hjem igen i god behold.

/ritzau/