To fængslet i drabssag fra Nørrebro: »I hvert fald« en medgerningsmand er stadig på fri fod

75 bandemedlemmer er foreløbigt varetægtsfængslet i sager relateret til den verserende bandekrig i København. Seks af dem er sigtet i sagen om drabet på en 22-årig mand i Mjølnerparken på Nørrebro, hvor »i hvert fald« en medgerningsmand fortsat er på fri fod.

Arkivfoto: To mænd med relation til banden Loyal to Familia (LTF) blev tirsdag varetægtsfængslet i 21 dage sigtet i sagen om drabet på en 22-årig mand i Mjølnerparken på Nørrebro i København tidligere på måneden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Danmark STF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

To banderelaterede mænd med tilknytning til banden Loyal to Familia (LTF) blev tirsdag varetægtsfængslet i 21 dage sigtet for drabet på en 22-årig mand i Mjølnerparken på Nørrebro 9. november.

22-årige Ghassan Ali Hussein sad i en bil parkeret i Mjølnerparken, da to mænd fra en scooter skød ind ad forruden. Ghassan Ali Hussein døde på stedet, mens en 19-årig mand, der sad ved siden af, slap med lettere skader.

Ifølge BTs kilder er det politiets teori, at de to varetægtsfængslede mænd var dem, der sad på scooteren og affyrede skuddene. Det er dog ikke bekræftet og fremgik ikke af sigtelsen.

De to mænd nægter sig skyldige i sigtelsen.

Der blev nedlagt navneforbud i sagen og den blev holdt for lukkede døre, og pressen fik derfor ikke indsigt i andet end sigtelsen. Dørlukningen skete af hensyn til efterforskningen, da det er politiets vurdering, at der »i hvert fald er en medgerningsmand på fri fod,« som anklager Line Steffensen udtrykte det.

Politiet har tidligere sigtet fire andre mænd i sagen – to af dem sidder fortsat varetægtsfængslet. Den ene af de to, en etnisk dansk LTF’er, fik noget usædvanligt lov til at overvære grundlovsforhøret mod sine bandebrødre.

Tre drab på ti dage

Skyderiet i Mjølnerparken 9. november betegnes som en del af den verserende bandekrig mellem LTF og Brothas, der holder til i netop Mjølnerparken. 22-årge Ghassan Ali Hussein var dog – ifølge både politi og bekendte – ikke banderelateret.

Bandekrigen begyndte i sommer og kulminerede for en måned siden med tre drab på blot ti dage.

 

31. oktober blev tre toneangivende medlemmer af Brothas beskudt foran A&O Hostel tæt ved Mjølnerparken. Den ene af dem, Wurdi, døde på stedet.

Fire dage efter opstod det, der kunne ligne en hævnaktion, da en 20-årig mand blev dræbt af skud nær LTFs klubhus i Tingbjerg. Manden var ikke registreret som bandemedlem, men færdedes ifølge Berlingskes oplysninger med medlemmer af LTF.

Ingen af de tre drab er endnu opklaret, og der er for nuværende ingen mistænkte i de andre to sager. Men ifølge fungerende politiinspektør hos Københavns Politi, Torben Svarrer, »efterforsker politiet i flere retninger« og »har stadig store forventninger til, at også de to sager bliver opklaret,« siger han.

75 bandemedlemmer varetægtsfængslet i København

Drabene først i november fik et netværk af forældre fra blandt andet Mjølnerparken og Tingbjerg til at begynde at mægle mellem parterne, og natten mellem 11. og 12. november lykkedes det ifølge flere kilder, Berlingske har talt med, at etablere en månedlang våbenhvile.

»Status er, at vi ikke har set et skyderi i gadebilledet siden 9. november. Vi har stadig fundet våben i miljøet og derfor har vi også forlænget vores visitationszone. Nu må vi jo se. Vi følger selvfølgelig udviklingen tæt og glæder os over, at der ikke er skudt i snart tre uger,« siger Torben Svarrer, der understreger, at politiet alene har kendskab til våbenhvilen via medierne.

Politiet har siden 20. juli, hvor man oprettede den første visitationszone i København som følge af bandekonflikten, og frem til dags dato foretaget 3.861 visitationer på Nørrebro og i Nordvestkvarter. 142 stikvåben, 42 slagvåben og 42 skydevåben er blevet beslaglagt.

Politiet har registreret 38 skyderier relateret til konflikten og syv knivoverfald.

Tæller man tirsdagens varetægtsfængslinger med, har politiet sammenlagt sat 53 personer bag tremmer for kriminalitet, der kan kobles til den verserende konflikt.

Yderligere 22 bandemedlemmer er anholdt i perioden, sigtet for kriminalitet, der ikke er direkte koblet til bandekrigen, fx afpresning.