To dømt i stor amfetaminsag – kun bagmanden mangler

Mand og kvinde i starten af 20erne har anket narkodom til landsretten. Næste uge begynder sag mod bagmand.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Yderligere to personer er blevet dømt i et sagskompleks om indsmugling og salg af amfetamin. En kvinde er idømt 5 års fængsel, mens en mandlig bekendt er idømt 13 års fængsel.

Ifølge specialanklager Skipper Pelle Falsled er det en narkosag i den tunge ende.

»Det er en meget stor sag. Det er måske ikke historiens største narkosag, men det er en usædvanlig stor narkosag,« fortæller specialanklager Falsled, der er ansat hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sagen opstod tilbage i maj 2020. Her valgte politiet i forbindelse med en efterforskning om indbrud at ransage en adresse i Slagelse. På adressen var der 62 kilo amfetamin.

»Den videre efterforskning pegede i retning af, at der i alt i sagen indgik 125 kilo amfetamin,« fortæller Skipper Pelle Falsled.

Siden er flere blevet dømt. I januar tilstod en 29-årig mand sin rolle vedrørende 50 kilo stof. Det udløste en dom på ti års fængsel. Og i maj blev en kvinde idømt to års fængsel for en mindre mængde.

Torsdag blev yderligere to personer så dømt i sagen. De er fundet skyldige i at have transporteret to papkasser med sammenlagt 50 kilo amfetamin fra en adresse i Slagelse til en adresse i Køge. Det foregik 9. maj i fjor.

Kvinden, 21-årige Sissel Nybro, sad bag rattet i den bil, hvor kasserne med stoffet lå, mens manden, 23-årige Valdemar Nolsøe Dyrborg Eriksen Uth, og den mand, som blev dømt i januar kørte i en følgebil.

Begge har anket dommen til Østre Landsret med krav om frifindelse.

Om en uge indleder Retten i Næstved det foreløbig sidste kapitel i sagen. Her skal den formodede hovedmand, en mand kaldet SA, for retten.

»Det er anklagemyndighedens opfattelse, at han er en del af rocker- og bandemiljøet,« fortæller Skipper Pelle Falsled.

/ritzau/