To danskere forsvundet på Madeira

Erfarne vandrere på 73 og 77 år gik ud på egen hånd og har nu været borte i fire dage. Stor eftersøgning er i gang.

Amalie Kjerstine Flindt og Ulla Linnea Ruby var på vandretur den 1. januar på Madeira. Deres lig blev fundet i torsdag 5. januar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privat
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To århusianske kvinder er forsvundet under et ferieophold på Madeira. De to kvinder, Ulla Linnea Ruby på 73 år og Amalie Kjerstine Flindt på 77 år, er ikke set siden søndag 1. januar, da de tog ud på en vandretur, skriver Århus Stiftstidende torsdag.

Hjemmeværnet, brandvæsenet, politiet og frivillige er med i eftersøgningen på den bjergrige ferieø.

Begge kvinder er rutinerede vandrere. Inden rejsen havde de planlagt deres ture sammen med medlemmer af Dansk Vandrelaug. Nytårsaften havde de to kvinder fortalt nogle af de medrejsende på turen med Århus Charter, at de ville tage på tur næste dag. De havde talt om, at målet skulle være en fiskerlandsby fem kilometer fra hovedstaden Funchal, hvor de var indlogeret på hotel. Nytårsdag klokken 10.30 tog de af sted i vandretøj, vandrestøvler, stokke og med tasker på ryggen. Siden har ingen fra rejseselskabet set dem.

Turistbureauet på øen er også alarmeret, og derfra er kommet en melding fra en ung mand. Han mener at have set de to for enden af vandreturen til Camara de Lobos, men han mener også at have set dem dreje fra i retning mod ruten til Nonnernes Dal.

De to forsvundne er nu efterlyst i tv og radio på Madeira, på Facebook og via turistbureauet på stedet.

»Vi er dybt ulykkelige over situationen og har sat alle mulige kræfter og kontakter ind på at finde spor af og livstegn på de to kvinder,« siger direktør Ulla Stæt Andersen fra Århus Charter til avisen.

Der er mindre hytter på den strækning, de muligvis er gået, men de er ikke til beboelse. De kan have valgt at stoppe der, hvis de er blevet udmattede.