To danske nødhjælpsarbejdere udsat for væbnet røveri i Sydsudan

Med AK47-rifler har gerningsmænd truet sig til et større pengebeløb og IT-udstyr hos to danske nødhjælpsarbejdere i Sydsudan.

Natten til mandag udviklede sig til at blive særdeles dramatisk for to danske nødhjælpsarbejdere fra Folkekirkens Nødhjælp, der er udsendt til Sydsudan.

De to lå og sov, da gerningsmænd bevæbnede med AK47-rifler brød ind i ejendommen og truede sig til et større pengebeløb og IT-udstyr.

Det oplyser Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

»Min kollega vågner ved, at der står tre mænd i hans værelse med AK47-rifler. De truer ham til at åbne pengeskabet og er ret utålmodige, fordi det er en besværlig lås,« siger Peter Bo Larsen, der er regional repræsentant for Folkekirkens Nødhjælp i Sydsudan, i pressemeddelelsen.

Selv lå han og sov i et andet rum, da også han blev vækket af gerningsmændene.

»De roder alt igennem og tager computere, telefoner og kontanter. Efter en halv time er de væk igen, og vi får straks tilkaldt vores vagtselskab,« fortæller Peter Bo Larsen.

Ejendommen, som ligger i bydelen Tong Ping i Sydsudans hovedstad, Juba, var bevogtet af to vagter, der begge blev overfaldet og bundet.

Situationen i området er kaotisk. I 2011 erklærede Sydsudan sig selvstændigt efter mere end 50 års borgerkrig i Sudan, men væbnede kampe fortsætter i den nordlige del af landet.

Ifølge Folkekirkens Nødhjælp er mere end to millioner mennesker flygtet fra deres hjem, mindst 10.000 mennesker er dræbt, og 6,4 millioner mennesker risikerer ifølge FN at sulte i 2015.

De to danske nødhjælpsarbejder har det efter omstændighederne godt, oplyser Folkekirkens Nødhjælp.