To betjente og en civil ramt af skud på Christiania

To betjente er blevet skudt på Christiania, skriver politiet på Twitter. Også en civil er ramt.

Onsdag aften er mindst én person blevet ramt af skud på Christiania. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere

Tre personer inklusiv to betjente er onsdag aften blevet ramt af skud på Christiania. Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

- To betjente ramt af skud på Christiania. En i benet. En i hovedet. Vi anmoder kraftigt om at holde sig væk, skriver politiet i et opslag på Twitter.

- En civil er også ramt, skriver Københavns Politi i et efterfølgende tweet.

Politiet oplyser desuden, at folk anmodes om at holde sig fra området. I et efterfølgende opslag på Twitter oplyser politiet, at skudepisoden er sket i forbindelse med rutinemæssigt arbejde på Christiania.

En Ritzau-ansat i området oplyser, at der er et massivt opbud af politivogne med udrykning. Prinsessegade er angiveligt afspærret.

Både TV2 og Ekstra Bladet oplyser, at politiet er massivt til stede og har spærret al ind- og udgang fra Christiania. Betjentene i området er angiveligt bevæbnet med maskinpistoler.

TV2 oplyser, at anonyme kilder oplyser til dem, at politiets afsøgning af området indikerer, at man kender identiteten på gerningsmanden eller gerningsmændene.

Episoden er ifølge tv-stationens oplysninger sket på det, der hedder Fredens Ark.

Et anonymt vidne fortæller til Ekstra Bladet, at hun hørte mindst otte-ni skud. Da hun efterfølgende kiggede ud af sit vindue, så hun kampklædte betjente.

Avisen beretter også om et massivt opbud af betjente på stedet.

På tv-billeder fra stedet kan man se, at også Københavns Beredskab og brandvæsnet kører til stedet.

/ritzau/