To bandemedlemmer ville hente skydevåben i skoles tagrende

To mænd findes skyldige i forsøg på våbenbesiddelse og risikerer flere års fængsel efter lovstramning.

To mænd findes skyldige i forsøg på våbenbesiddelse og risikerer flere års fængsel efter lovstramning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

To mænd, der er tilknyttet banden Loyal to Familia, søgte at komme i besiddelse af to skydevåben ved Familieskolen i Tilst sidste sommer.

Det har et enigt nævningeting ved Retten i Aarhus mandag afgjort.

De to mænd på henholdsvis 23 og 28 år havde ifølge rettens vurdering til hensigt at hente to skydevåben, som var gemt i institutionens tagrende.

Men de blev snydt. Politiet havde fået et tip om, at de to mænd var på vej, og ordensmagten havde fjernet skydevåben og ammunition og i stedet lagt en hæftemaskine.

Samtidig havde politiet opsat overvågningsudstyr, så man efterfølgende kunne finde frem til de to mænd.

Hændelsen fandt sted 7. juli sidste år. Kort forinden var loven blevet skærpet.

Dels blev minimumsstraffen for besiddelse af skydevåben hævet fra fængsel i et år til to år.

Dels kan straffen fordobles i forhold til det normale i sager om farlige våben, hvis forbrydelsen indgår i en voldelig konflikt mellem to grupper, altså i opgør mellem for eksempel bander.

Det er politiets opfattelse, at de to mænd fra Aarhus skulle bruge revolveren og pistolen som led i den verserende konflikt med Brabrandgruppen.

En konflikt, der for alvor blussede op før sommer sidste år, og som i flere tilfælde førte til voldelige konfrontationer.

De to mænd har nægtet sig skyldige i anklagen om, at de forsøgte at komme i besiddelse af skydevåben. De var på udkig efter noget hash, ikke skydevåben, har de hævdet.

Det var et anonymt tip til politiet, der førte til, at politiet greb ind og fjernede skydevåben fra tagrenden ved Familieskolen og i stedet udlagde en hæftemaskine.

Anklager Lars Petersen har krævet mindst fire års fængsel til de to mænd, der også kræves udvist til Afghanistan, hvor de stammer fra.

I december faldt der dom i en lignende sag i København. Her fik et medlem af banden Brothas tre år og 11 måneders fængsel, fordi han natten til 31. juli blev taget med en skarpladt pistol i Mjølnerparken.

Retten i Aarhus ventes at udmåle straffen til de to mænd senere i dag.

/ritzau/