To bandefolk anholdt for at kaste brosten efter politibil

To mænd på 20 og 21 år er blevet anholdt, efter de ifølge politiet kastede brosten på en politibil i weekenden. Betjentene i bilen slap uskadt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To medlemmer af indvandrerbanden Loyal to Familia (LTF) er onsdag morgen blevet anholdt for et voldsomt overfald med kilotunge brosten på en patruljevogn fra Københavns Politi. Det skriver bt.dk.

Overfaldet fandt sted natten mellem lørdag og søndag ved Folkets Park på det indre Nørrebro.

»Da den uniformerede patruljevogn kom kørende ad Stengade klokken 02.15 natten til søndag, blev de to politifolk i bilen pludselig ud for nummer 50 bombarderet med flere store brosten på ti gange ti centimeter. De fire brosten ramte både forruden samt sideruden, der blev knust,« oplyser vicepolitiinspektør Lau Thygesen fra Afdelingen for Organiseret Kriminalitet i Københavns Politi til bt.dk.

Ingen af de to politifolk i bilen kom til skade ved brostens-angrebet.

»Men der har tidligere været lignende tilfælde, hvor kollegerne er kommet alvorligt til skade - blandt andet med kraniebrud,« tilføjer vicepolitiinspektøren.

De to anholdte er mænd på henholdsvis 20 og 21 år, og de sigtes for vold mod tjenestemand i funktion og bliver i løbet af onsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Dommervagten i København. Her vil politiet kræve, at de bliver varetægtsfængslet.