Tivoli vil lokke turister til med mere lys

Tivoli satser ekstra meget på lys i den kommende julesæson. Ekspert ser satsningen som begrænset, men vigtig i forhold til vinterens sparsomme turistattraktioner i København.

Tivoli vil lokke flere turister til. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal kunder i butikken, og i jagten på besøgende holder Tivoli i år ekstra længe åbent i julen, mens forlystelsesparken samtidig bruger halvanden million kroner ekstra på lysopsætning.

Sidste års rekord med over en million besøgende i julesæsonen skal gerne slås, fortæller Tivolis underdirektør for Brand & Kommunikation Dorthe Weinkouff Barsøe.

»Vi har en stærk tradition i Tivoli omkring lyset, men i år giver vi den ekstra gas og kommer med en række nye initiativer, som vi har investeret relativt mange ekstra penge på. Der bliver blandt andet et form for lysshow,« siger Dorthe Weinkouff Barsøe.

At Tivoli netop satser på lyset i den mørke juletid skyldes blandt andet, at lys er noget af det, allerflest gæster nævner som grunden til, at de kommer i Tivoli, lyder det.

»Derfor giver det mening at satse endnu mere på det område,« siger Dorthe Weinkouff Barsøe.

Ideen bakkes op af Lise Lyck, der er lektor på Center for Turisme, Kultur og Management på Copenhagen Business School.

»Her i den mørke tid er det lys, der trækker, og lyset har altid været et særkende ved Tivoli,« siger hun.

Lise Lyck mener, lyset vil tiltrække ekstra udenlandske gæster, selv om halvanden million kroner ikke er et særlig højt investeringsbeløb i forhold til Tivolis størrelse.

»Problemet her i den mørke tid er, at der ikke er ret mange turistattraktioner. Vi nærmer os en situation, hvor der ikke rigtig er noget på teateret, og hvis der er, spiller de på dansk. Så er der noget musik, men det ebber også typisk ud nu her, indtil der kommer lidt julekoncerter. Så vi mangler nogle ting, der kan tiltrække. Der er det en rigtig god ting med lys,« siger hun.

Tivoli vil blandt andet lave et lystæppe med over 16.000 lyspunkter. Julesæsonen i forlystelsesparken begynder 14. november og stopper 3. januar, og der vil blive brugt omkring 10.000 mandetimer på at pynte stedet op.