Tivoli skuffer vovehalsene: Ny, vild forlystelse åbner ikke i morgen

Torsdag skulle spændingen langt om længe være udløst. Men nu må Tivoli udsætte åbningen af den nye, store satsning, 3-i-1-forlystelsen Fatamorgana, på ubestemt tid.

(Foto: Tivoli)
Læs mere
Fold sammen

Det oplyser Tivolis pressechef Torben Plank i en pressemeddelelse.

»Skuldrene hænger noget nedad i øjeblikket. Vi ved jo godt, at ligesom alle skal smage den nye is, når den kommer på markedet, så skal alle også prøve den nye forlystelse, når den åbner. Derfor er vi rigtig ærgerlige over, at vi ikke er klar med den til tiden,« siger en brandærgerlig Torben Plank til BT.

Onsdag ville Tivoli vise Fatamogana frem for pressen, og torsdag stod den på stor officiel åbning af den nye, 45 meter høje 3-i-1-forlystelse, men det må udsættes, fordi det endnu ikke er forsvarligt at tage sig en tur i den.

»Det skyldes, at vores leverandør endnu ikke er klar til at overdrage os forlystelsen som aftalt. Alt skal køre, alt skal fungere, og alt skal være gennemtjekket, før leverandøren kan overgive forlystelsen til Tivoli, og det har de endnu ikke kunnet nå. Man kan ikke forcere den slags. Det ville være dybt uforsvarligt, så det gør vi selvfølgelig ikke,« siger Torben Plank.

Først tirsdag morgen fik Tivoli den endelige besked fra leverandøren, som altså har vendt tommelfingeren nedad. Det er endnu uvist, hvornår vovehalsene kan prøve kræfter med Fatamogana, hvor den vildeste af de tre forlystelser slynger én rundt med en kraft svarende til 2,5G samtidig med at hele konstruktionen med de fire arme roterer rundt om tårnet.

»Jeg ville helt vildt gerne have haft en ny dato for åbningen, men det har jeg desværre ikke endnu,« lyder det fra Torben Plank.

Når du ikke kan komme med en ny dato, skyldes det så, at der kan gå lang tid?

»Det kommer an på, hvor alvorligt problemet er. Vi har en masse tyske teknikere oppe og kigge på det. Der kan gå kort tid, men hvis det viser sig, at problemet er alvorligt, kan der gå længere tid. Så det ville være utjekket at melde en dato ud og så udskyde endnu en gang.«

Tivoli vil snarest muligt melde ud, hvornår Fatamogana åbner.