Tivoli overvejer nye tiltag efter gentagne uroligheder under Fredagsrock

»Der var fortsat nogle episoder, hvor unge udviser uacceptabel adfærd, og der var alt for mange, der forsøgte af forcere hegnet,« siger Tivolis pressechef, Torben Plank. Efter to fredage i træk med uroligheder overvejer Tivoli nu blandt andet at indføre pladsreservationer til fremtidige events.

Vagtchef i Københavns Politi Henrik Svejstrup kaldte fredag stemningen »dårlig«, og politiet berettede om et par tusind mennesker på gaderne omkring Tivoli, hvor Andreas Odbjerg og Artigeardit spillede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter større, nødvendige politiindsatser to fredage i træk under Tivolis Fredagsrock har Tivolis øverste ledelse lørdag morgen afholdt et statusmøde, hvor man har drøftet nye mulige tiltag.

Tivolis pressechef, Torben Plank, siger til Berlingske, at Tivoli nu overvejer at indføre en form for pladsreservationer til større events.

»Vi kommer selvfølgelig til at evaluere på vores koncerter og events, og det kan ikke udelukkes, at der kommer stramninger,« siger han.

Tivoli havde inden fredag bedt gæster om at ankomme tidligt, hvilket overvejende lykkedes, fortæller Torben Plank.

Men det betød også, at området omkring indgangen ud til Vesterbrogade var proppet med mennesker, og mange måtte gå forgæves, da Tivoli lukkede porten klokken lidt over 20.

Vagtchef i Københavns Politi Henrik Svejstrup kaldte stemningen »dårlig«, og politiet berettede om et par tusind mennesker på gaderne omkring forlystelsesparken, hvor Andreas Odbjerg og Artigeardit spillede.

Politiet var nødt til at lukke Vesterbrogade for trafik på, hvilket Torben Plank også skrev på Twitter:

15-årig anholdt

Fredag blev en 15-årig dreng sigtet for at lægge »hindringer i vejen for politiet«.

Det er anden Fredagsrock i træk, at politiet har måttet gøre en ekstra indsats.

»Der var fortsat nogle episoder, hvor unge udviser uacceptabel adfærd, og der var alt for mange, der forsøgte at forcere hegnet,« siger Torben Plank og understreger, at sidstnævnte er ulovligt og bliver politianmeldt konsekvent fremover.

Mange af de unge gæster er på grund af coronanedlukninger i de seneste år nu førstegangskoncertgæster, hvilket spiller en rolle for deres adfærd, vurderer Torben Plank.

Sidste fredag var der meldinger om slåskampe både inden for og uden for Tivolis område, ligesom Torben Plank over for B.T. bekræftede, at koncerten med rapperen Icekiid på et tidspunkt måtte afbrydes, fordi gæster råbte og slog ud efter hinanden.

Denne fredag gik det langt bedre, siger Torben Plank til Berlingske:

»Vi havde en rigtig god koncert i går, hvor folk var kommet til tiden, og der blev konfiskeret langt mindre alkohol. Og der var mange yngre gæster, der var med til koncerten i selskab med deres forældre.«

Tiltaget om at indføre pladsreservationer er ikke vedtaget endnu, og det er heller ikke det eneste tiltag, ledelsen drøftede lørdag. Hvad der mere detaljeret blev drøftet, vil Tivoli endnu ikke oplyse.