Tiltalte må tilbringe årsdag for attentater i fængslet

Anklagemyndigheden mener, at terrortiltale kan have haft kontakt til hinanden fra deres celler.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Københavns Byret har torsdag forlænget varetægtsfængslingen af fire mænd, der er tiltalt for terror i forbindelse med Omar el-Husseins drab og drabsforsøg i København.

Tre af de tiltalte havde frivilligt valgt at tage fire uger mere i deres celler. Omvendt protesterede den fjerde mand højlydt over situationen.

Som ved alle tidligere retsmøder i sagen lykkedes det anklagemyndigheden at overtale dommeren til at lukke dørene for offentligheden.

Blandt andet påpegede anklager Bo Bjerregaard, at man fortsat arbejder på at finde ud af, om de tiltalte via telefoner har kommunikeret med hinanden under deres næsten 12 måneder lange ophold bag tremmer.

- Alene det faktum, at de har haft telefoner i fængslet, giver grund til at tro, at de har forsøgt at hindre sagens opklaring, lød det fra anklageren.

Det var dette argument, der fik den 31-årige mand til at eksplodere.

- Det er politiet selv, der har givet mig de mobiltelefoner. Jeg har fucking fra dag ét sagt, at jeg havde en mobiltelefon. Lige nu ligger der en mobil i min celle, råbte han over en videoforbindelse, der var etableret til det arresthus, hvor han sidder.

De højlydte indvendinger gjorde imidlertid ingen forskel. Dommeren bad presse og tilhørere om at forlade lokalet, og efter knap en time stod det fast, at alle de tiltalte skal blive i fængslet.

/ritzau/