Tiltalte erkender at have stukket knivdrabsoffer

En kontrovers om en lighter eskalerede på en Facebook-chat mellem to drenge og kostede den ene livet.

Mads Skjoldsøge på 17 år blev stukket ihjel i en gangtunnel i Hillerød tæt ved Handelshøjskolen, han gik på. Tunnellen er nu blevet til mindetunnellen "Mads' Tunnel" med mange blomster, lys og mindebeskeder. Fotograferet fredag den 13. november 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Den 17-årige dreng, der er tiltalt for at have dræbt 17-årige Mads Skjoldsøge med et knivstik, forklarer onsdag formiddag, at han stak offeret, fordi han følte sig truet og ville give en advarsel.

- Jeg følte mig presset af ham, fordi han siger, at hans onkel er medlem af Bandidos, forklarer den tiltalte i Retten i Hillerød.

De to teenagedrenge mødtes første gang en tirsdag eftermiddag i november 2015, hvor den tiltaltes venner og offerets venner kom op at toppes om en lighter.

Derefter begyndte et skænderi mellem de to drenge på Facebook. Det kulminerede to dage senere, da den tiltalte opsøgte Mads Skjoldsøge på dennes skole i Hillerød, hvorefter knivstikkeriet fandt sted.

Den 17-årige tiltalte forklarer i retten, at de to på Facebook aftalte at mødes for at slås. Derfor trækker han Mads til side og ned i en gangtunnel og giver ham kort efter et knivstik i brystet, som Mads Skjoldsøge dør af få timer senere.

Tonen mellem de to drenge har i Facebook-samtalerne været meget grov.

- Vi var lige gode om det. Jeg provokerede ham, og han provokerede mig, siger han, men forklarer, at det alligevel tog en ubehagelig udvikling, da de stod ansigt til ansigt.

- Han siger, at hans onkel er Bandidos, og jeg føler mig truet, da han går et skridt frem og spænder knytnæven. I det øjeblik, han træder frem, trækker jeg kniven for at give ham en advarsel, siger den tiltalte.

Konsekvenserne af knivstikket er ikke noget, han havde for øje, siger han.

- Jeg troede ikke, at man kunne dø af et knivstik. Hvis jeg havde vidst det, så havde jeg ikke stukket ham, siger den 17-årige, der var 16 år på gerningstidspunktet.

/ritzau/